Как да се гримирате, ако носите очила

Има 6 основни зони, на които трябва да обърнете внимание

Едно от предизвикателствата за дамите, които носят очила – как да се гримират така, че очилата да не се окажат пречка.

Очилата всъщност могат да бъдат доста приятен начин да изразите личността си, ако си изберете подходящите рамки. А ако разполагате и с няколко чифта – още по-добре.

Но когато става дума за гримиране, има няколко основни неща, които е добре да вземете предвид, за да не се окаже, че от визията ви нищо не се е получило.

Тъмни кръгове под очите

Очилата могат да хвърлят сянка под очите, като по този начин ще създадат илюзията за тъмни кръгове. Добра идея е да използвате коректор с оранжев подтон под окото и дори на клепача, за да озарите зоната. Оранжевото контрастира на сини или лилави подтонове на кожата. Хайлайтър или блестящи сенки в вътрешния ъгъл на долния клепач също ще помогнат.

Миглите

Когато носите очила, миглите са едно от най-важните неща, на които да акцентирате. Извивайте ги винаги преди да нанесете спиралата, защото това “отваря” окото. Нанасяйте спирала само на миглите на горния клепач, не и на тези на долния, защото това също може да хвърли сянка под очите и да провали целия ви труд да избегнете ефекта тъмни кръгове.

Очна линия

Очната линия също остава само на горния клепач, а с цветовете експериментирайте – опитайте кафяво, моряшко синьо и сиво, освен класическото черно. Ако ви се иска да пробвате и по-ярки цветове, няма проблеми.

Дръзки устни

Ако харесвате повече червилата и глосовете, а не грима за очите, идеално. Балансирайте цвета на рамките на очилата с устни в дързък червен или розов цвят. Независимо дали се подготвяте за вечерта или става дума за дневния ви грим, дръзките устни грабват окото.

Плътни вежди

Така както очилата ви ще рамкират очите, веждите ще рамкират очилата. Ако веждите ви са рехави, запълнете ги с молив или сенки, но винаги ги поддържайте плътни.

Цветът на сенките

Ярките цветове може да изглеждат прекалено под тежките рамки за очила, затова изберете неутрални нюанси. Експериментирайте с текстурите – блестящи или мат.

Правилната грижа за кожата вечер
5 рецепти с кафе в грижата за красотата
Как правилно да четем етикетите по козметиката

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции19 СЕПТЕМВРИ 2019

Съвети за чувствителна кожа от Деми Мур

Надникваме във вечерната бюти рутина на Деми Мур

Съвети & тенденции17 СЕПТЕМВРИ 2019

Подходящите храни за здрави нокти и силна коса

Овесените ядки и чушките имат съществена роля в хранителния режим, който ще ви гарантира здрави нокти и силна коса

Съвети & тенденции16 СЕПТЕМВРИ 2019

Есенно обновяване на бюти рутината за безупречна кожа

С идването на новия сезон трябва да променим няколко детайла в бюти рутината си

Съвети & тенденции07 СЕПТЕМВРИ 2019

По-големи и красиви устни с масаж у дома

Камъкът Гуа Ша помага не само за безупречната кожа, но и за красивите устни