Как да се гримирате, ако носите очила

Има 6 основни зони, на които трябва да обърнете внимание

Едно от предизвикателствата за дамите, които носят очила – как да се гримират така, че очилата да не се окажат пречка.

Очилата всъщност могат да бъдат доста приятен начин да изразите личността си, ако си изберете подходящите рамки. А ако разполагате и с няколко чифта – още по-добре.

Но когато става дума за гримиране, има няколко основни неща, които е добре да вземете предвид, за да не се окаже, че от визията ви нищо не се е получило.

Тъмни кръгове под очите

Очилата могат да хвърлят сянка под очите, като по този начин ще създадат илюзията за тъмни кръгове. Добра идея е да използвате коректор с оранжев подтон под окото и дори на клепача, за да озарите зоната. Оранжевото контрастира на сини или лилави подтонове на кожата. Хайлайтър или блестящи сенки в вътрешния ъгъл на долния клепач също ще помогнат.

Миглите

Когато носите очила, миглите са едно от най-важните неща, на които да акцентирате. Извивайте ги винаги преди да нанесете спиралата, защото това “отваря” окото. Нанасяйте спирала само на миглите на горния клепач, не и на тези на долния, защото това също може да хвърли сянка под очите и да провали целия ви труд да избегнете ефекта тъмни кръгове.

Очна линия

Очната линия също остава само на горния клепач, а с цветовете експериментирайте – опитайте кафяво, моряшко синьо и сиво, освен класическото черно. Ако ви се иска да пробвате и по-ярки цветове, няма проблеми.

Дръзки устни

Ако харесвате повече червилата и глосовете, а не грима за очите, идеално. Балансирайте цвета на рамките на очилата с устни в дързък червен или розов цвят. Независимо дали се подготвяте за вечерта или става дума за дневния ви грим, дръзките устни грабват окото.

Плътни вежди

Така както очилата ви ще рамкират очите, веждите ще рамкират очилата. Ако веждите ви са рехави, запълнете ги с молив или сенки, но винаги ги поддържайте плътни.

Цветът на сенките

Ярките цветове може да изглеждат прекалено под тежките рамки за очила, затова изберете неутрални нюанси. Експериментирайте с текстурите – блестящи или мат.

Правилната грижа за кожата вечер
5 рецепти с кафе в грижата за красотата
Как правилно да четем етикетите по козметиката

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции16 ЮЛИ 2019

Трябва да носим слънцезащита и вкъщи

Това ни съветва козметикът на Джесика Алба

Съвети & тенденции15 ЮЛИ 2019

8 натурални съставки, които избелват кожата

И предпазват от вредните слънчеви лъчи

Съвети & тенденции12 ЮЛИ 2019

Вана с овесени ядки - египетска грижа за красотата

Можем да си правим процедурата и у дома

Съвети & тенденции11 ЮЛИ 2019

Домати и диня за красива кожа

Погрижете се за кожата, като я подхраните отвътре