Beauty : Съвети & тенденции22 ФЕВРУАРИ 2018

Храните, които могат да направят чудеса с кожата ни

Нека се възползваме от техния подмладява ефект!

Тези няколко храни помагат да поддържаме кожата си свежа и млада за колкото се може по-дълго време.

Ананас
Ананасът съдържа бромелаин – ензимна смес, която е страхотна за храносмилането и действа против възпаленията в организма. Освен това, ананасите са богати на мед, манган, калций, магнезий, витамин C, бета каротин, тиамин, витамин B6 и фибри.

Алое вера
Сокът от алое вера лубрикира и овлажнява храносмилателния тракт и кожата и доставя на организма множество витамини. Освен това, има успокояващи и противовъзпалителни свойства, затова действа прекрасно както вътрешно, така и нанесен локално върху кожни охлузвания или изгаряния. Сокът от алое помага да се преборим с констипацията, намалява нивата на холестерола и пречиства тялото.

Овесените ядки
Те подобряват вида на кожата, тъй като не само са богати на хранителни вещества, но и ни помагат да избегнем дехидратацията. Ядките са комплексни карбохидрати, така че имат роля за поддържането на нормални нива на кръвната захар.

Боровинки
Различните видове боровинки са изключително богати на антиоксиданти. Помагат на организма ни да се бори с вредата от свободните радикали и съответно намаляват риска от редица заболявания, както и от появата на белези на преждевременно стареене.

Авокадо
Мазнините в авокадото са полезни сами по себе си. Но те имат и още едно действие – помагат на други ценни витамини и минерали да се абсорбират в организма и да достаигнат до тъканите, вкл’чително кожата.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции25 ЯНУАРИ 2020

Откривате ли нещо необичайно в новия тренд в маникюра

На първи поглед - страхотен маникюр с интересен дизайн. Но пък на втори поглед....

Съвети & тенденции15 ЯНУАРИ 2020

Пролет 2020: Деликатни и елегантни нови цветове за нокти

Всички харесваме класическия маникюр в ярко червено. Но през новия сезон тенденцията ни изкушава да поемем в нова посока!