Beauty : Съвети & тенденции17 ОКТОМВРИ 2019

Френските тайни, с които всяка жена може да бъде красива

Френската концепция за красота е вдъхновяващо простичка. И пленява с това, че ни окуражава да бъдем себе си

Френската концепция за красота е простичка, естествена и фокусирана не просто върху физическите черти. А върху енергията, спонтанността и очарованието на една жена.

С тези френски beauty правила всяка жена може да се чувства и да изглежда красива:

1. Първо грижата за кожата, после гримът

Ежедневната грижа за кожата е втора природа за френските жени. Те я почистват и хидратират съвестно, като избират козметиката си предимно сред френските марки, продавани в аптеките.

2. Подчертайте красивите си черти

Подчертаваме това, което намираме за красиво в лицето си. Френските жени не се гримират, за да се опитат да променят чертите си, а просто акцентират най-хубавото в себе си. Ако имате красиви очи – подчертайте ги с черна очна линия. Пухкави и добре оформени устни? Нека вашият грим акцент бъде червилото в наситен цвят.

3. По-малкото винаги ще бъде повече

Стилът на френските жени е семпъл, често игрив, но като цяло класически. Отнася се и за дрехите, и за грима. Те никога не претрупват визията си и не се стремят да блестят като Коледно дърво. Нещо елегантно и качествено, допълнено от свеж акцент – достатъчно е! И винаги е максимално ефектно.

4. Определете свой собствен стандарт за красота

Комлексите не са секси! Но увереността в себе си е. Определете си свой собствен стандарт за красота, цел, с която се чувствате комфортно. Например: “Да се храня балансирано, да поддържам стройна фигура, да съм винаги с чиста коса, красиви обувки и малко червило”. Каквато й да е формулата, нека тя бъде точно вашата. Ако целият свят се втурне да си слага допълнителни мигли, не бъдете като тях. Начертайте границите си сами и бъдете верни на себе си.

5. Бъдете дръзки

Спонтанността е едно от най-привлекателните качества в една жена. Ако съумеете да я запазите дори и в зряла възраст, ще се чувствате винаги млада и ще бъдете харесвана. Експериментирайте. Малко дързост и погледи, приковани във вас не са нещо лошо, напротив. Изразете себе си, осмелете се да се забавлявате с дрехите и с грима. Направете впечатление!

 

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции02 АПРИЛ 2020

Смути за красота: Миранда Кер и Кандис Суанпоул споделят своите рецепти

Според супермоделите, тайната на сияйната кожа се крие в чаша

Съвети & тенденции28 МАРТ 2020

10 тайни за красотата на Бионсе

Нейният гримьор разкрива малките трикове, на които тя разчита всеки ден

Съвети & тенденции27 МАРТ 2020

Зоуи Дойч показва бюти рутината си, перфектна за дните у дома

Младата актриса за първи път разкрива как се грижи за красотата си