Beauty : Съвети & тенденции02 СЕПТЕМВРИ 2018

Домашните маски на Каролина Куркова

Надникнете в кухнята си

Какво прави супермоделът Каролина Куркова преди модно ревю? Спортува и си прави домашна маска за красота.

Да съчетава ролята на майка и супермодел не е лесно, затова Каролина е открила улеснението на домашната грижа за красота. И подобно на холистичното си отношение към храната, тя предпочита всичко, което е приготвено у дома пред купеното от магазина. Дори по време на път.

Когато пътувам, овесената каша и медът са моите верни приятели. Отделям малко от закуската си, преди да я смеся с останалите плодове, и нанасям част от нея върху кожата си. Действа успокояващо и хидратиращо. Ако авокадото е започнало да се разваля, ще сложа малко от него върху лицето си – това е естествен и полезен начин да изгладя фините линии, появили се вследствие на умората.“

5 маски, които помагат да издържите лятото в града

Но Каролина признава, че не отхвърля изцяло готовите маски. Използва такива, които са с максимално натурален състав. Майка на две момчета, за нея практичността е всичко, затова предпочита и лист маските или пачовете под очите.

Докато съм в самолета, слагам от тях върху лицето си и за около 20 минути се отпускам. Правя го и сутрин, докато пия чай.“

Маските са перфектната стъпка в бюти ритуала на жена, която изпитва стреса от натоварения начин на живот. Куркова е доказателство, че не се нуждаете от скъпи козметични продукти, за да излъчвате здраве и красота, а са ви достатъчни само малко авокадо, мед и овесени ядки. Закуската ви трябва да е достатъчно добра и за кожата ви.

10 храни, които карат лицето да сияе

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции22 АВГУСТ 2019

Маслото от гроздови семки е еликсир за косата

Помага да спрем косопада и има силни хидратиращи свойства

Съвети & тенденции12 АВГУСТ 2019

Минимализъм сред маникюра - модерни са ноктите с една линия върху тях

Елегантността и семплотата е на мода този сезон

Съвети & тенденции10 АВГУСТ 2019

По-изчистена кожа се постига с фастинг... на козметика

Почивката от многото козметика е важен елемент за постигане на по-красива кожа.