Beauty : Съвети & тенденции09 СЕПТЕМВРИ 2017

Ако искате здрави нокти, не допускайте тези грешки

Не пренебрегвайте хидратацията и правете почивки

Стараем се да бъдем с перфектен маникюр и често прибягваме до различни пособи за целта, но накрая се оказва, че съсипваме вида и здравето на ноктите си.

Кои обаче са най-честите грешки, които допускаме и как да ги избегнем?

Пренебрегвате хидратацията
Ноктите също имат нужда от хидратация и полезни съставки, а това е нещо, което ние често забравяме. Най-удобният вариант е да си вземете хубав крем за ръце и нокти и да го нанасяте всеки ден. За допълнителна грижа може да си вземете и масло за кожички, което също да използвате ежедневно. Колкото по-здрави кожички, толкова по-здрави нокти.

Не правите почивки
Ако използвате база, грижите се за кожичките и не прибягвате до използването на актуалния гел лак, но ноктите ви продължават да се чупят, то тогава може би трябва да разредите лакирането. Правете си почивки, особено ако сте свикнала да използвате по-тъмни лакове – това може да причини пожълтяване на ноктите. Ако не харесвате как ноктите ви изглеждат без лак, може да нанасяте заздравители.

Какво казва формата на ноктите ви за вас

Не пропускате гел лака
Много актуална тенденция в момента е нанасянето на гел лак. Може и да се главозамайвате от дълготрайния ефект и перфектния вид на маникюра, но не свиквайте да залагате на тази процедура постоянно. След него ноктите ви са по-изтощени и чупливи от всякога. Лакът е здраво фиксиран за нокътя и седи доста дълго време, но той е пълен с химикали. Допълнителното вредно въздействие върху ноктите ви нанася и UV лампата, която “запича” лака.

Не използвате основа
Това е може би най-често срещаната грешка. Повечето от нас се лакират без основа, за да спестяват време. Базата обаче защитава ноктите от вредните съставки на лаковете и, ако е добра, ще предотврати повреждането им. Ако заложите на качествен заздравител, няма да сбъркате.

Новият екстравагантен маникюр в Instagram

Режете кожичките
Много от нас режат кожичките си, а експертите са категорични, че това е основна грешка. Именно от тях зависи как растат ноктите и е възможно при честото им отстраняване да ги деформирате и те да станат назъбени. Независимо дали правите маникюра си в салон или вкъщи, никога не режете кожичките си. Те са единствената бариера между ноктите и инфекциите, затова ако ви дразнят много просто ги избутвайте назад.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции15 ЮНИ 2018

Тайните за красота на известните футболни съпруги

Детокс и тренировки са сред любимите на дамите, които ще виждаме по трибуните на световното първенство

Съвети & тенденции13 ЮНИ 2018

Знаете ли наистина какъв тип е вашата кожа?

За правилната грижа трябва да разберете малко повече за визията си

Съвети & тенденции12 ЮНИ 2018

Чупливи нокти? Имате нужда да промените диетата си

Разберете кои са най-важните елементи, за да се радвате на красив маникюр