Beauty : Съвети & тенденции02 НОЕМВРИ 2019

8 трика от маникюристите

Професионални съвети, които всички трябва да знаем

Специалистите споделят своите съвети за това какво е нужно, за да си направим перфектен маникюр у дома.

Следвайте тези осем стъпки и повече няма да се оплаквате от лак на балончета или лющене на цвета в най-неподходящия момент!

Разтъркайте, не разклащайте

Често срещана грешка е разтръскването на шишенцето лак преди използване. Свикнали сме да го правим, защото вярваме, че така той се смесва най-добре, но в същото време почти със сигурност маникюрът ни ще се получи неравен, тъй като агресивното тръскане създава балончета с въздух в лака. Вместо това поставяйте бутилката между двете си длани с капачката надолу и ги разтъркайте за малко. Така лакът ще се разбие добре, без да се появява излишен въздух.

Техниката е ключова

За да постигнете лак без линии, експертите препоръчват да нанасяте на равни тънки слоеве. Започнете с едно минаване на четката в средата на нокътя, а след това добавете още две от двете му страни. За да може лакът ви да се запази непокътнат за по-дълго време, минете с четката по ръба на нокътя. Така един вид запечтвате цвета и предпазвате и самия нокът от счупване в краищата му.

Две е магическото число

Поне когато става дума за слоеве. Един пласт може и да покрие целия ви нокът, но цветът няма да е наситен, а ако нанесете три пласта ще трябва да чакате доста дълго време да изсъхнат, което пък води до почти сигурно разваляне на маникюра. Нанесете един тънък пласт, изчакайте малко и след това нанесете втори, който също ще изсъхне бързо.

Избягвайте определени съставки

Избирайте продукти, които не съдържат формалдехид, толуол, DBP (дибутил фталат) и камфор. Те са вредни за тялото и могат да съсипят горния пласт на ноктите ви и да предизвикат раздразнение на кожата на ръцете. За щастие повечето марки вече са изчистили тези съставки от формулите на лаковете си и специалистите препоръчват да четете етикетите, за да разберете дали и вашият любим лак не ги съдържа.

Заложете на металика

Ако закъснявате и нямате време да се лакирате, но все пак искате да направите впечатление с цялостната си визия, сигурна хитрина е да изберете лак с металически блясък. Този тип лакове, които съдържат металически частици, често покриват само от един пласт, а освен това съхнат много по-бързо от обикновените плътни цветове.

Пропуснете накисването

Кисненето на ръцете преди маникюр е често срещана практика в много салони, но някои специалисти са категорични, че след като ноктите омекнат, те са по-податливи на увреждане. Това важи и за вземането на душ преди лакиране. Когато започнете да си правите маникюр ноктите ви трябва да са идеално сухи, без следи от лосиони и кремове по тях.

Заоблените нокти са най-здрави

Тенденциите при ноктите са като тенденциите при обувките – сменят се постоянно. Напоследък заострените нокти бяха хитови, преди години квадратните държаха първото място. Маникюристите обаче казват, че късите прави нокти, които са заоблени в краищата са най-издържливи и най-трудно се чупят.

Погрижете се за здравето им

Най-горният пласт на ноктите страда най-много от постоянната смяна на цветове, лакочистители, бялскави лакове и т.н. Никога не забравяйте добрата база, която ще подсили здравината на нокътя. Изберете такава, чиято формула съдържа протеини и си давайте почивки между лакиранията, в които поставяте на ноктите си само заздравител.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции02 ДЕКЕМВРИ 2019

Грижа за красотата с помощта на Аюрведа

По-красиви и по-здрави с бюти тайни на хиляди години

Съвети & тенденции02 ДЕКЕМВРИ 2019

Как филърите могат да доведат до отпускане на кожата

Ако години наред използвате филъри, много важно е да не прекалявате с количеството им

Съвети & тенденции01 ДЕКЕМВРИ 2019

Козметиката на Дженифър Лопес, от La Mer до L'Oreal

Грижата й за себе си е безкомпромисна. Дженифър държи най-вече на спорта, добрия сън и на ефикасната грижа за подхранване и блясък на кожата

Съвети & тенденции29 НОЕМВРИ 2019

Бюти тенденциите, които очакваме да видим през 2020

Какво ни очаква на бюти сцената през 2020?