7 смъртни гряха, които състаряват лицето

Лошата хигиена на живот има по-страшен ефект, отколкото неподходящата козметика

Джилиян Райт е един от най-добрите дерматолози в Манхатън, собственик на Wright Clinical Skin Spa и на собствена козметична марка.

Според нея, има седем неща, които драматично влошават вида на кожата.

Имате навика да си пипате лицето

Отучете се от навика несъзнателно да се пипате по лицето през деня. По този начин върху кожата попадат бактерии, които могат да предизвикат възпаления и да доведат до акне. Ако пък по принцип страдате от акне, състоянието ви може много да се влоши, тъй като с пръстите си разнасяте бактериите от една пъпка по цялото лице.

Не се пазите от слънцето

Слънчевата радиация причинява петна, фини линии и бръчки и води до отпускане на кожата, защото намалява еластичността й. Именно намалената еластичност води до това порите да стават по-големи и по-видими. Затова винаги използвайте защитен крем, а най-добре е да се пазите от силното слънце и да стоите повече на сянка.

Забравяте да ексфолирате

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло. В нея непрекъснато текат процеси на обновяване, затова на повърхността на кожата редовно се натрупват мъртви клетки. Ако пропускаме ексфолирането, скоро кожата придобива сивкав тен и уморен вид. Дамите с нежна, суха и чувствителна кожа могат да използват нежен скрап веднъж седмично. Ако пък кожата е по-мазна, два пъти седмично е подходящ режим.

Пушите

Искрено се надяваме все по-малко и по-малко жени да си причиняват това. Пушенето причинява бръчки над горната устна и освен това прави тенът сивкав, лицето ни става по-уморено и се състарява преждевременно.

Ядете преработени храни

Колкото по-простичка и свежа храна има на масата, толкоа повече виталност излъчва лицето ни. Непреработената храна доставя хенни вещества на организма, а красотата, както много пъти сме казвали, идва най-вече отвътре. Ако ежедневно посягате към пакетираните храни, газираните напитки и подсладените сокове, снаксовете и бисквитите, не само фигурата, но и кожата ви ще отразят този факт с безмилостна точност.

Подложени сте на стрес

Постоянно високите нива на стрес водят до възпаления, появяват се пъпки, кожата придобива безжизнен вид с тъмни кръгове около очите. Затова колкото и натоварени да са делниците ви, практикувайте нещата, които ви помагат да се отърсите от напрежението. И задължително спортувайте редовно.

Консумирате много захар, сол, алкохол или кофеин

Всички те вредят изключително много на кожата. Тук най-важното правило е умереността. Няма нищо фатално в това да изпивате по едно-две кафета на ден (винаги с чаша вода обаче) или да хапвате по парченце шоколад. Но редовното прекаляване ще състари преждевременно лицето ви.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции14 ЮНИ 2019

5 съставки в козметиката, които се разпадат под влиянието на слънцето

Ето кои съставки в козметичните продукти да не използвате в слънчевите дни

Съвети & тенденции10 ЮНИ 2019

Отървете се от пожълтяването на ноктите за пет минути

За целта ви предлагаме много лесна домашна рецепта

Съвети & тенденции07 ЮНИ 2019

Терапиите със сребро са ключът към перфектната кожа

Чували сме за процедури за красота със злато, но може би отговорът е в среброто

Съвети & тенденции06 ЮНИ 2019

Цветни уравнения за сандалите и педикюра

Освежете визията си с някоя от тези по-необичайни комбинации