Beauty : Съвети & тенденции23 СЕПТЕМВРИ 2018

6 съвета за красота от интернет, които трябва да избягвате

„Онлайн“ красотата понякога може да бъде опасна

Почти не познаваме бюти фен, който да не харесва DIY козметиката.

Но невинаги можем да разберем напълно къде се крие прелестта на „хранителната“ козметика. Интернет е изпъстрен с изобилие от подобни рецепти за красота. Някои са безобидни, но има и такива, които могат да причинят вреда на здравето ви.

Има такива, които не трябва да повтаряте. Вижте кои са те!

1_Кокосово масло за хидратиране на лицето

Може да готвите с него, да го нанасяте на косите си, ,но вместо хидратиращ крем за лице – не, не и не. Рискувате да запушите порите си „качествено“. Като бонус може да очаквате възпаления и допълнителна сухота на кожата. Стрували си да рискувате, след като има алтернатива?

2_Лимонов сок за почистване на кожата

Домашните маски на КаролинаКуркова

Ако капка лимонов сок освежава устата, то за кожата на лицето тя е твърде агресивна. Освен това суперкиселините в сока може да провокират химическа реакция със слънцето, която да предизвика изгаряне по кожата и поява на пигментни петна, с които трудно ще се справите след това. Така че, оставете лимона за чая.

3_Пилинг със захар, сол или сода

Това са още три неща, които попадат в категорията „по-добре за тялото, но не и за лицето“. За твърде чувствителната кожа на лицето грубите гранули могат да провокират зачервяване и раздразнение.

4_Паста за зъби върху пъпките

Трудно е да се повярва, но и днес този интернет съвет е лидер в класацията на DIY. Содата и пероксидът са съставки в пастата за зъби, които помагат за изсушаване на пъпката, но е твърде голям шанса да остави кожата около нея възпалена и най-малкото зачервена.

5_„Лифтинг“ маска с яйчен белтък

Тази маска може да прави „чудеса“, но знаете ли какво още може да ви „докара“? Салмонела-бактерията, която предизвиква редица заболявания.

Как да се храните, за да имате здрава кожа само след седмица

6_„Тонизиране“ на кожата със спиртни лосиони

Спиртът унищожава себума, както и цялата влага по кожата, като я оставя суха, опъната и вероятно раздразнена. Дехидратацията е сериозен проблем, който може да провокира преждевременни бръчки и загуба на еластичност. А в отговор на тази дехидратация, кожата може да произвежда още повече себум.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции24 МАЙ 2019

По-стилни по време на ваканция с тези лесни трикове

Как да се подготвим за почивката, така че да изглеждаме много по-стилно

Съвети & тенденции23 МАЙ 2019

Не вярвайте на тези факти за грижата за кожата!

Разкриваме често срещаните спекулации за бялата козметика

Съвети & тенденции21 МАЙ 2019

Почистване и освежаване на лицето с аква пилинг

Тази нова процедура е приятна и неинвазивна. Особено се препоръчва преди специално събитие - като абитуриентския бал например

Съвети & тенденции17 МАЙ 2019

Лятото е в ръцете ни с тези свежи нюанси лакове за нокти

Светли, сладоледено-очарователни и нежни са новите нюанси