5 съставки в козметиката, които се разпадат под влиянието на слънцето

Ето кои съставки в козметичните продукти да не използвате в слънчевите дни

Ако смятате да излизате под жаркото слънце, не използвайте тези съставки в козметиката си.

По време на лятото трябва да променим козметиката, която използваме, не само заради различните нужди на кожата, но и заради  определени съставки, които не работят добре под лъчите на слънцето.

Витамин С

Трудно е за вярване, но така препоръчваният витамин, който е полезен за толкова много неща, под формата на съставка за козметиката, не е никак полезен през лятото. Понеже веществото е силно летливо, бързо се разгражда и се разпада. Единственият начин, по който може да го използваме през летните дни, е да го комбинираме със силен SPF.

Ретоноиди

Тези съставки помагат за синтезирането на колаген и еластин, така ретиноидите помагат за изглаждането на порите, подобряване на текстурата на кожата и изчистване на следите от акне. Лошото обаче е, че не са никак добра комбинация със слънчевите лъчи. Затова, ако искате да се възползвате от добрите им свойства, нанасяйте продуктите със съдържание на ретиноиди преди лягане.

Домашен педикюр, който изглежда като направен в салон

Салицилова киселина

Тя е най-често използвана в ексфолиращи продукти, но е толкова силна, че оставя кожата много чувствителна и незащитена под влиянието на слънцето. Макар и самото вещество да може да работи въпреки силните лъчи, то ще остави кожата ви в по-лошо състояние от преди употребата му.

Бензоил пероксид

Макар и да прави чудеса с кожата, склонна към образуване на акне, тази съставка може да повиши фоточувствителността ни, тоест чувствителността ни спрямо лъчите на слънцето.

Прически за най-горещите дни на лятото

Гликолова киселина

Подобно на предишните съставки, гликоловата киселина се използва главно за ексфолиращите и почистващите си свойства, което обаче оставя кожата уязвима. Особено в продуктите, които използват козметиците в терапиите си, съдържанието й е силно завишено, затова внимавайте под какви процедури се подлагате през лятото.

Грижа за русата коса през лятото

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции17 ЮЛИ 2019

Да пътуваме като Наоми Кембъл

Ето каква е рутината на супермодела, когато лети със самолет

Съвети & тенденции16 ЮЛИ 2019

Трябва да носим слънцезащита и вкъщи

Това ни съветва козметикът на Джесика Алба

Съвети & тенденции15 ЮЛИ 2019

8 натурални съставки, които избелват кожата

И предпазват от вредните слънчеви лъчи

Съвети & тенденции12 ЮЛИ 2019

Вана с овесени ядки - египетска грижа за красотата

Можем да си правим процедурата и у дома