11 съвета за по-бляскава кожа

Следвай ги, за да изглеждаш по-млада и да постигнеш по-сияйно и свежо излъчване

Ако кожата ти е лишена от блясък, а лицето ти изглежда състарено и посърнало, с тези съвети ще си върнеш младежкото излъчване.

Проучванията показват, че съвременните жени обръщат внимание на козметиката против бръчки, но не полагат достатъчно грижи за премахване признаците на умора, вялост и липса на блясък.

Новите кремове и серуми за лице с антиоксиданти и витамин C, екстракт от нар и полифеноли имат свойството да придават допълнителен блясък на кожата.

Ако се снабдиш с подходящата бяла козметика и грим, специално разработен да подчертава естествения ти блясък, ще се възхищаваш на резултата всеки път, когато се погледнеш в огледалото.

Съвети за допълнителен блясък

1. Веднъж седмично ексфолирай кожата на лицето си, за да премахнеш мъртвите клетки. Така светлината ще се отразява по-добре и лицето ти ще изглежда по-гладко. Движението на пръстите при нанасяне на скраба трябва да е кръгово с малко повече натиск върху носа, брадичката и скулите.
2. Веднъж или два пъти седмично си направи маска за лице. Освен с дехидратацията, маските се борят и с други проблеми като бръчките, прекаленото омазняване на кожата и липсата на блясък. Просто избери подходящата маска за твоя тип кожа.
3. Преди грима, нанасяй база за грим. Обикновено тя е прозрачен флуид, който изравнява тена и попълва фините линии, свива порите и подготвя кожата за гладко нанасяне на останалите продукти.

Виж още съвети на стр. ii

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции15 ЯНУАРИ 2020

Пролет 2020: Деликатни и елегантни нови цветове за нокти

Всички харесваме класическия маникюр в ярко червено. Но през новия сезон тенденцията ни изкушава да поемем в нова посока!

Съвети & тенденции13 ЯНУАРИ 2020

Тестването на много нови продукти - вредно за кожата

И още грешки, които могат да ви състарят

Съвети & тенденции12 ЯНУАРИ 2020

По-красива кожа през новата година с тези 5 съставки в козметиката

Мнението на специалистите за съставките, които всички ще използваме през 2020

Грим29 ДЕКЕМВРИ 2019

Най-добрите бързи грим трикове

Когато имаме не повече от 5 минути да се гримираме, трябва да проявим малко хитрост