Beauty : Съвети & тенденции19 ДЕКЕМВРИ 2018

10 неща в несесера на парижанката

Как да бъдем très chic всеки ден, разчитайки на техните златни правила

Зад небрежния подход към красотата, с който са известни френските жени, всъщност се крие качествена козметика и грижа за кожата, която не търпи компромиси.

Французойките никога не прекаляват с продуктите, на които се доверяват ежедневно и често залагат единствено на неща, чиито качества са изпитали неведнъж. В повечето случаи остават верни на някой аромат, нюанс лак за нокти или червило в продължение на години и именно там се крие тяхната тайна. А в козметичния им несесер винаги присъстват следните 10 неща:

Любим парфюм

Една жена трябва да има свой собствен стил и свой собствен аромат. Това са нещата, които подчертават нейната индивидуалност повече от всичко друго. И макар много хора да сменят парфюмите си според сезона, парижанката никога няма да изневери на няколкото капки от онова ухание, което е успяло да плени сърцето й.

Невидим фон дьо тен

Никой не иска границите на фон дьо тена да си личат, нито пък в средата на деня продуктът да се събира във фините бръчици и зоната под очите. Каква е тайната на френските жени? Те винаги използват праймър с лека текстура, който изглажда кожата, а след това нанасят фон дьо тен с матиращ ефект, който блендират до съвършенство. По този начин дори не си личи, че върху лицето има продукт.

81c614d5781e0c04547057624cf83784

Покривен коректор

Дори когато нямат време за друг грим, парижанките не изневеряват на коректора, заличаващ умората и сенките под очите, които са неразделна част от натоварения живот. Неговата покривност е от огромно значение, тъй като продуктите, които не я притежават, могат дори да влошат нещата и да направят тъмните кръгове още по-видими.

Френските икони на стила и техните прически

Деликатен руж

Правилно поставеният руж озарява цялото лице и подчертава красотата както никой друг продукт. Независимо от сезона, прасковеният и розовият нюанс са класически избор, но е много важно цветът да бъде подбран в зависимост от подтона на кожата.

Червено червило

Има ли нещо по-класическо от червеното червило? Французойките го използват и денем, и нощем, когато искат да постигнат неподправен шик, но без гримът да изглежда прекалено агресивен. Почти няма визия, стил или място, за които този цвят да не е подходящ.

15eee0e080a68a0c0c4234c3340f9ef1

Качествен спрей за коса

Онези небрежни вълни в косите, които изглеждат толкова естествено, всъщност се постигат със спрей за обем и текстура. Комбинация от сух шампоан и лак или друг продукт, който фиксира косата след леко намачкване, гарантира перфектни резултати през целия ден.

Черна спирала

Но като казваме черна, наистина имаме предвид черна! Спиралата, която дарява миглите с желание цвят и обем, е най-вярното оръжие за изкушаващ поглед. Всъщност, ежедневният грим на французойките понякога се състои единствено от спирала, коректор и подхранващ устните балсам.

5 неща, които не знаехме за Коко Шанел

Молив за очи

Парижанките обичат да се забавляват, затова са овладели изкуството на опушения поглед до съвършенство. А един такъв грим не може без мек черен молив, леко размазан с помощта на четка. Мистериозно и секси, повече от подходящо за вечер по клубовете!

Червени нокти

Точно като червеното червило, червеният маникюр е на практика вечен. Независимо дали са дълги или къси, с форма на бадем или квадратни, ноктите в червено са истинска класика, която отива не само на малката черна рокля, но и на комбинацията от деним и черно бяло райе. Très chic!

Грижа за кожата

Качествен дневен крем, който осигурява хидратация и подхранване в дълбочина, е абсолютно задължителна част от ритуала за красота на всяка французойка. Когато кожата е суха, тя губи характерния си блясък и руменина, а никакъв грим не би могъл да промени това.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции28 ФЕВРУАРИ 2020

Измиване на лицето с мед

Натуралният продукт спокойно може да замени пълните с химикали измиващи гелове

Съвети & тенденции27 ФЕВРУАРИ 2020

Правила за оцеляване на чувствителната кожа в лошото време

Как да се погрижим за нея в този сезон?

Съвети & тенденции26 ФЕВРУАРИ 2020

Домашен балсам за устни

Само за няколко минути можем да приготвим рецептата за по-меки и чувствени устни

Съвети & тенденции21 ФЕВРУАРИ 2020

Пролет в ръцете ни - маникюрът на новия сезон

Независимо какво е времето навън, тези идеи за маникюра ще стоплят деня ви