Beauty : Коса05 ЮНИ 2018

Три неща вредят най-много на косата

Едното със сигурност ще ви изненада

Косата ни изглежда просто феноменално след напускане на фризьорския салон. Малко след това обаче, тя се променя коренно.

Светските коафьори споделят, че има точно три неща, които врдеят най-много на гривата ни. Първото ни изненада, но експертите се кълнат, че дори водата може да се отрази на косъма.

Ето няколко лесни съвета, които ще ви помогнат да освежите косата веднага и ако ги следвате, ще успеетезапазите ефекта от боядисаната коса за по-дълго време.

Водата над всичко

Да, точно така, именно водата вреди най-много на цвета на косата ви. Повечето от нас смятат, че шампоанът или други продукти с химически съставки са причината цветът да се отмива и избледнява (което също е така), но водата отмива най-много от цветните молекули по косъма.

Възстановете боядисаната си коса

Как да си помогнете: Не мийте косата си всеки ден. Вредно е не само за цвета, но и за структурата на косъма. Ограничете се до 2-3 пъти в седмицата, а през останалото време можете да използвате сух шампоан. Когато миете косата си слагайте шампоан само на корените, а когато го отмивате, пяната ще почисти цялата ви коса по дължина.

Слънцето и UV лъчите

Всички знаем, че слънцето изсветлява косата. Заедно с UV лъчите то намалява интензивността на цвета и го прави да изглежда матов. Момичетата, които боядисват косите си в тъмни цветове (червено, черно, кестеняво) изпитват повече от този ефект.

Как да си помогнете: Внимавайте с излагането на слънце, създайте си навик да носите шапка и използвайте спрей с UV защита. Потърсете си продукт, който е без отмиване и третирайте косата си с него.

Лесен тест с чаша вода ще определи вашия тип коса

Рядкото подстригване

Когато косата ви е нацъфтяла или накъсана, това само по себе си не отнема от цвета й, но пък увредената коса няма блясък и така цветът не изглежда сияен. Ако още преди да се боядисате косата ви е била увредена, то цветът няма да е равен и е много вероятно да се отмие по-бързо.

Как да си помогнете: Използвайте повече балсам, маска за коса и изобщо подхранващи продукти. Здравата коса изглежда добре, независимо дали е боядисана или не. Нанасяйте повече балсам в краищата, където косата ви се накъсва и е по-изтощена.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса19 АВГУСТ 2019

Няколко вариации на най-популярната прическа сега

Прическата, разделена с централен път, официално се завърна

Коса16 АВГУСТ 2019

Петте най-добри домашни терапии за здрава и красива коса

От маска с мляко и мед до спрей против наелектризиране, всички са тук!

Коса15 АВГУСТ 2019

Тайните на Камила Коелю за красива прическа през лятото

Бразилския бюти влогър ни дава ценни съвети за красива прическа през горещите дни

Коса12 АВГУСТ 2019

Спасение за сухата коса в домашни условия

Това са най-ефикасните DIY терапии, които не изискват много време и средства!