Beauty : Коса30 ЮЛИ 2019

Прическите, които правят косата ни в пъти по-обемна

Тези подстрижки отиват на всяка жена с по-тънка коса

За дамите с по-тънка коса, за съжаление не всяка прическа е подходяща. С тези предложения, обаче, проблемът най-сетне има решение.

Правилната подстрижка, която да отива на вашия тип коса, както и формата на лицето ви, трудно се намира и за съжаление експериментите винаги ни струват скъпо – поне няколко месеца кофти фризури всеки ден. Затова потърсихме кои прически биха отивали най-много на дамите с по-тънка коса и ето кои открихме:

Прическа на няколко пласта

Пластовете са най-старият трик за справяне с лишената от обем коса. Благодарение на тях може да се радваме на малко по-дълга коса, без прекалено утежняване. Най-добре изглеждат, когато краищата на косата са леко накълцани за повече текстура. Това, което много стилисти бъркат в тази визия, е, че не разпределят правилно дължините на пластовете според формата на лицето.

Ако е направена, както трябва, обаче, тази прическа лесно се стилизира и оформя всеки ден. Просто добавете малко мус или пудра за обем, нанесете според указанието и това допълнително ще придаде текстура на косата.

Истината за биотина – работи ли и трябва ли ни всъщност

Добавите ли няколко небрежни къдрици, които да се завъртат навън, ще създадете още визуален обем и прическата ви бързо ще изглежда по-структурирана.

Къса равна подстрижка

Благодарение на равната линия всички пластове коса се натрупват и дават ефект на по-обемна прическа. Така и има възможно най-малко утежняване на косъма и това позволява естествено да се отпусне косата, така че дори с минимално топиране или стилизиране да изглежда обемна.

Ако успеете да намерите правилната дължина за себе си, ефектът е много стилен и шик. Прическата лесно се поддържа и стилизира, така че си спестявате и време сутрин.

Каре на една страна

Асиметричната подстрижка също помага за добавянето на обем. Ефектът се засилва още повече, ако прехвърлим по-голямата част от косата си на една страна. Така макар и обемът да е съсредоточен само в едно място, се създава цялостна илюзия за структурирана фризура.

Лайката – перфектната естествена грижа за руса коса

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса19 АВГУСТ 2019

Няколко вариации на най-популярната прическа сега

Прическата, разделена с централен път, официално се завърна

Коса16 АВГУСТ 2019

Петте най-добри домашни терапии за здрава и красива коса

От маска с мляко и мед до спрей против наелектризиране, всички са тук!

Коса15 АВГУСТ 2019

Тайните на Камила Коелю за красива прическа през лятото

Бразилския бюти влогър ни дава ценни съвети за красива прическа през горещите дни

Коса12 АВГУСТ 2019

Спасение за сухата коса в домашни условия

Това са най-ефикасните DIY терапии, които не изискват много време и средства!