Beauty : Коса29 МАРТ 2016

По-горещи ли са червенокосите?

Ето как ни възприемат околните, спрямо цвета на косата ни

Когато се отправяте към фризьора с желание за промяна, допускате ли, че различният цвят, който сте избрали, може да накара околните да ви възприемат по друг начин?

Може и да ви изглежда леко преувеличено, но е факт, че съществуват редица впечатляващи изследвания за това как изглеждат блондинките, брюнеките и червенокосите в очите на хората, които не ги познават. С други думи, цветът на косата е един от решаващите фактори в това какво първо впечатление оставяте.

Кестенява или черна

В очите на останалите вие сте атрактивна, интелигентна и истински професионалист. 

kunis brunette

Макар проучванията да показват, че блондинките са по-открити и отворени към комуникация, брюнетките са тези, които околните класифицират като по-красиви. Освен това, дамите с тъмна коса се смятат за по-умни и способни в сферата, в която са избрали да се развиват, а едно анонимно изследване показва, че понякога шефовете са по-склонни да наемат брюнетки, отколкото служителки с друг цвят на косата. От отрицателната страна обаче, ако имате кестенява или черна коса, е много възможно хората да ви смятат за арогантни и пресметливи.

Червена

В очите на околните вие сте уверена, успешна и темпераментна

Да, хората, особено мъжете, наистина смятат, че червенокосите жени са по-горещи от останалите. Освен това, според останалите, дамите с огнена грива не са никак срамежливи. Едно проучване пък сочи, че те са и най-успешните, тъй като висок процент от участващите в него жени на високи постове, имали червена коса.

Руса

Хората ви смятат за открита и забавна. 

Swift Blonde Hair

Популярното вярване е истина – блондинките наистина се забавляват повече! Или поне така смятат останалите. Освен това цветът е най-желаният сред жените, тъй като естествено русите коси са рядкост, но не чак такава, като естествените червенокоси дами. Според проучванията, жените с руса коса се смятат за много по-позитивни и отворени към общуване и забавления хора. Това обаче не значи, че те не са професионалисти! Оказва се, че блондинките печелят повече пари от брюнетките и червенокосите.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса19 ОКТОМВРИ 2019

Шампоани, с които косата остава по-дълго чиста

Формулите без изкуствени химикали ни позволяват да спрем да мием косата си толкова често

Коса14 ОКТОМВРИ 2019

Разбиваме още митове за миенето на косата

Известният фризьор и влогър съветва как правилно да се грижим за косата си

Коса08 ОКТОМВРИ 2019

Правилният начин да използваме продукт за термозащита на косата

Оказва се, че не знаем нищо за този толкова често използван продукт

Коса06 ОКТОМВРИ 2019

"Джинджифилово лате" е най-модерният цвят за коса през есента

С новия сезон идват нови тенденции за прическите