Beauty : Коса21 ФЕВРУАРИ 2018

Коса на опашка за теб и за мен…

По-ефектните варианти да носим гривата си прибрана, независимо от дължината й

Момичетата с по-дълга коса могат да си позволят повече експерименти с конската опашка. Това е идея за така наречената "bubble pony", в която серия от вързани на възел кичури създават обем по цялата дължина. Ефектът е едновременно стилен и небрежен.

Романтичен вариант на класическата вдигната опашка създават плитките. Направете две от типа "рибена кост" от двете страни над слепоочията, а след това приберете косата по обикновения начин. Можете да навиете кичурите с маша, създавайки повече обем.

Ако косата ви е по-къса, може и да нямате нужда от ластик, за да постигнете тази визия. Разделете косата на две части, усучете ги една в друга, а след това вържете края на възел. Ако дължината позволява, вържете втори възел и оставете краищата свободни.

Недовършената френска плитка лесно преминава в интересна ниска опашка. Започнете да сплитате по обикновения начин, но малко след тила вържете косата с ластик и оставете краищата й свободни от плитката.

Подстриганата на черта коса до раменете не ви оставя кой знае колко избор за конска опашка. На помощ идват аксесоарите! Невероятно е как една обикновена панделка или ефектна шнола могат да трансформират цялата прическа.

Този вариант на опашката създава фалшива дължина. Първо, започнете с косата в горната част, прибирайки я на опашка. След това свържете малката опашка с останалата част от косата, леко придърпвайки, за да създадете обем в средата. Можете да скриете ластиците с два кичура.

Склонни ли сте да подценявате тази класическа прическа, често поставяйки я в графа “Спасение за дните, в които нямам време да измия косата си”?

Дори да е така сме убедени, че и вие като нас често прибягвате до конската опашка в ежедневието си. Но е факт, че тя може да бъде подходяща и за всеки специален повод, стига да изберете нейна по-ефектна версия.

Да се събудим с красива коса

Независимо колко е дълга косата ви, дали е тънка или плътна, права, къдрава или на вълни, в галерията по-долу сме събрали няколко нетрадиционни идеи за конски опашки, които да ви вдъхновят. Да, те отнемат малко повече време и старание, но затова пък резултатът определено си струва да се събудим 10 минути по-рано.

Въоражени с фиби, ластици, лак и маша (по желание), ето с какво да експериментирате: 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса17 ФЕВРУАРИ 2020

Дълбоко почистване на скалпа с един изумително лесен трик

Просто трябва да нанесете шампоана по малко по-различен начин

Коса27 ЯНУАРИ 2020

Синя коса и още модерни нюанси за тази пролет

Някои от модерните нови цветове и визии са екстравагантни, а други се движат в радиуса на класическата женственост

Коса23 ЯНУАРИ 2020

Лесен трик от стилистите за по-красива прическа

Само за няколко секунди визията става много по-подредена и прилежна

Коса18 ЯНУАРИ 2020

Достъпните природни средства, които заздравяват косата

Заложете на естествени съставки, за да имате красива грива