Beauty : Коса14 ЮНИ 2018

Как поддържат косата си Блейк, Джиджи и още

Известните дами споделят своите малки beauty тайни

Признайте си, колко пъти сте завиждали за дългата коса на едри вълни на Блейк Лайвли? Актрисата поддържа блясъка ѝ с майонеза, която нанася на краищата 10 мин. преди миене и така ги предпазва от изсушаване.

За да има перфектната конска опашка, Джиджи Хадид използва четка за грим, която пръска с лак за коса и с помощта на нея прибира малките "бебешки" косъмчета, които остават стърчащи.

Дженифър Анистън страни от изсушаващия ефект на шампоана като не го използва при всяко миене. Вместо него, тя слага единствено балсам. В тази техника се кълне и актрисата Дрий Хемингуей.

Луси Хейл е намерила решения на хвърчащите краища след обработка на косата с преса или маша. Актрисата използва хидратиращ спрей за лице, който укротява кичурите, но го впръсква само в краищата, за да утежнява.

Вместо скъпи маски за коса, Джейми Чънг използва натурално кокосово масло веднъж седмично, с което маже краищата и дължините. След това мие косата си както обикновено.

Музата на Александър Уанг Анна Еуерс придава обем и текстура на своята руса коса с... бира. Според нея, бирата не оставя никакъв мирис, а косата е много по-лесна за оформяне след нея.

Известните дами са тези, които диктуват модата в прическите и ни вдъхновяват да заложим на поредната тенденция. Но дори те разчитат на своите малки тайни, които са научили от своите майки и баби, и прилагат и до днес.

Така например Блейк Лайвли неведнъж е споделяла, че дължи красотата на своята руса коса най-вече на естествени съставки като масла, солена вода, взета директно от океана и… майонеза! Какво прави с майонезата ли? В галерията ще научите не само това, но и как други известни дами като Джейми Чънг и Дженифър Анистън поддържат своите коси, разчитайки на интересни трикове.

Три неща вредят най-много на косата

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса04 СЕПТЕМВРИ 2019

Сапунените ядки ще спасят косата ни завинаги

Кой ще повярва, че решението се крие в специално растение

Коса03 СЕПТЕМВРИ 2019

Шарлийз Терон се подстрига по най-неочаквания начин

Актрисата обича да експериментира с прическите си повече от всеки друг

Коса29 АВГУСТ 2019

Никога вече коса без обем

Най-вероятно отдавна имате този продукт, но още не сте го използвали по правилния начин

Коса28 АВГУСТ 2019

Интересни факти за косата

От какво е съставен косъмът, кога косата расте най-бързо, кой е най-редкият естествен цвят в света