Beauty : Коса19 ЮНИ 2019

Как да сушим косата си правилно без сешоар

Ето как да избегнем безформената коса през лятото

Никога не сме предполагали, че правим тези грешки, когато сушим косата си.

През лятото, предвид високите температури, последното, което ни се иска, е да използваме сешоар. Но ако решим да оставим косата си да изсъхне сама, често резултатът не изглежда толкова добър.

Ето как да променим това. С няколко изменения в рутината, косата ни ще изглежда в пъти по-добре след изсушаване.

Не използвайте кърпа

Много от нас сме добили навика да завиваме косата си с кърпа след баня.  Това всъщност заплита краищата на косата и води до накъсване. А ако към това добавим и подсушаване с триене, прическата става още по-увредена.

Вместо това веднага след душа само потупвайте краищата на косата, без да ги втривате, за да избегнете сплитане. Фризьорите даже съветват да не използваме кърпа, а стара тениска, за да е по-деликатна материята.

Добавете малко продукт

Това, че не се сушите с помощта на сешоар, не значи, че трябва да занемарите рутината си. Използвайте продукти за стилизиране на косата, както обикновено. През лятото е нужно да нанасяме и слънцезащита, което не трябва да забравяте и в този случай.

На пазара има и специални продукти, които помагат за сушенето на косата без сешоар, които ще са вашият най-добър помощник през лятото.

Не оставяйте косата просто така

Ако оставите косата ви да се суши от само себе си, без да сте я стилизирали предварително, тя ще се сплеска под тежестта на мокрия косъм и ще остане безформена. Освен това така сме изкушени да я пипаме и да си играем с нея, което също е много вредно, защото тогава текстурата е много по-уязвима и лесно можем да увредим косата си.

5 съставки в козметиката, които се разпадат под влиянието на слънцето

Вместо това си направете кок на леко изсъхнала коса или пък две френски плитки. Така когато пуснете косата си накрая и я разрешете, тя ще е много по-гладка. Само внимавайте да не задържите прическите за твърде дълго, освен ако не искате да си създадете къдрици.

Не се къпете преди лягане

Това е правило, което е по-добре да спазваме при всяко сушене на косата, но е още по-важно да го имаме предвид, когато не използваме сешоар. Както казахме, косъмът е много по-уязвим след къпането и лесно може да се увреди. А когато спим, косата ни се претърква във възглавницата и точно така се накъсва и начупва.

Най-добре е, ако имат тази възможност, да миете косата си след сън или по средата на деня.

Прически за най-горещите дни на лятото

Късата коса и силата на промяната

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса19 ЮЛИ 2019

Лайката - перфектната естествена грижа за руса коса

Професионалната грижа за русата коса може да бъде твърде скъпа, но с този трик ще ви струва стотинки

Коса18 ЮЛИ 2019

Дълбоко почистване на скалпа за здрава коса

Трябват ви само шампоан и още 2 достъпни съставки

Коса17 ЮЛИ 2019

Модерните прически на есен 2019

Леко небрежната текстура и плътните бретони ще поведат парада на новия сезон

Коса16 ЮЛИ 2019

Продуктите с активен въглен са спасение за мазната коса

Продуктите с тази съставка са новото ни тайно оръжие