Beauty : Коса22 ЮНИ 2020

Грижа за боядисаната коса през лятото

Тази година е още по-важно да се грижим правилно за косата си

Митът за органичната боя за коса

Оставете щурите цветове за началото на есента.

Всяка година косата ни е поставена на изпитание по време на лятото заради жаркото слънце, солената вода и сухия въздух. Предизвикателството е още по-голямо за дамите с боядисана коса, защото след смяната на цвета, косъмът става много по-крехък и чуплив.

А точно тази година искаме да сме още по-внимателни с грижата за косата си, след като препоръката на специалистите продължава да бъде да лимитираме посещенията в салоните за красота до минимум, за да се предпазим от вируса.

Боядисаната коса помага и в работата, и в секса

Затова и събрахме няколко съвети на фризьорите как да запазим цвета на косата си за възможно най-дълго и да предпазим косъма от увреждане през лятото.

Грижа за боядисаната коса през лятото

Не експериментирайте с цветовете

Колкото и забавно да ни се струва да се разхождаме по плажа с розова или синя коса, честото сменяне на цветовете и драстичните промени от естествения нюанс на косата ни, уврежда допълнително косъма. Стремете се към визии с по няколко тона по-различен цвят от естествения ви или разнообразявайте с помощта на краткотрайни бои под формата спрейове и шампоани.

Нанасяйте масло в краищата

Третираната коса често е по-дехидратирана, защото химикалите убиват естествените масла в косъма. За да върнем обичайния блясък на косата, специалистите препоръчват да нанасяме олио за сухи краища след всяко къпане или при стилизирането на косата.

Грижа за боядисаната коса през лятото

Търсете продукти с витамин Е и В2

Продуктите за боядисана коса са създадени с причина и ви препоръчваме да започнете да ги използвате, ако вече не сте го направили. Въпреки това всеки продукт е различен и не всеки е толкова ефективен, колкото би ни се искало.

За да сме сигурни, че терапията, която използваме е подходяща, оглеждайте се за ключови съставки като витамин В5, който предпазва от топлина, както и витамин Е, който се счита за отлично хидратиращо средство. Други полезни съставки са маслата от жожоба или пък маслина, или розмарин,  както и бадемовото масло и това от шеа, които задържат влагата в косъма и предотвратяват косопада.

В страната на красотата с Надя Сивкова: Забравете за сухата коса през лятото

Водата не е враг, а приятел

Да, солената вода и химикалите в басейните неоспоримо ще навредят на косата ви, но един от ключовите фактори за здрава боядисана коса се състои в миенето на косата с хладка вода преди и след плуване. Също така е важно да се хидратираме, за да позволим на тялото ни само да се грижи за възстановяването на косъма.

Не пренебрегвайте слънцезащитата

Вече вероятно знаете, че не само лицето, но и коса има нужда от защита от слънчевите лъчи. Тази стъпка е още по-важна за боядисаната коса, която е още по-чувствителна. Използвайте слънцезащитни продукти на водна основа вместо  масло и се предпазвайте допълнително като носите шапки и шалове за коса, за да намалите излагането на слънце максимално.

Възстановете боядисаната си коса

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Виктория Бекъм заложи на бохо стила
Коса14 ОКТОМВРИ 2020

Стилистът на Виктория Бекъм сподели тайната й за бляскава коса

Грижата за красотата на дизайнерката започва от вътре

Новият живот на бретона
Коса13 ОКТОМВРИ 2020

Новият живот на бретона

Този сезон той отново е вдъхновен от Бела Хадид

Подстригване с горещи ножици за по-красива и здрава коса
Коса11 ОКТОМВРИ 2020

Подстригване с горещи ножици за по-красива и здрава коса

Или как да предпазим косата си от слънцето само чрез подстрижка

Как да се грижим за косата си според индивидуалните й нужди
Коса06 ОКТОМВРИ 2020

Как да се грижим за косата си според индивидуалните й нужди

Доверете се на експертите за професионална грижа за косата