Beauty : Коса03 ЮНИ 2019

Горещи ножици – решение на всичките ни проблеми с косата?

Или как да предпазим косата си от слънцето само чрез подстрижка

Ако не сте чували за метода с горещи ножици, не сте единствените.

Точно сега, преди началото на сезона с жаркото слънце, трябва да помислим за нови начини да защитим косата си. Затова кога би бил по-подходящ момент да изпробваме ефекта от подстрижката с горещи ножици.

Те навлязоха в употреба сравнително наскоро, но в действителност са били използвани много отдавна. Всъщност според някои сведения, самата Клеопатра е използвала този метод за подстригване, в много по-примитивен вид, разбира се. Смята се, че тя е карала слугите си да нагряват ножиците, с които ще стилизират косата й, на горещ огън точно преди подстрижката.

Днес постигаме същия ефект с електрически загрети ножици – те са свързани със специално устройство, което регулира температурата на нагряване. 

Този метод доказано прави чудеса с косата ни. Употребата на този тип ножици не уврежда косата при подстригване, както обикновено се случва. Със стандартната ножица се нарушава структурата на косъма, защото върхът на косата остава отворен и това нарушава цялостта му. Горещите ножици обаче запечатват косъма и не нарушават защитата му.

Детокс и за косата – спасение за слабите и тънки кичури

Така избягваме напълно досадно нацъфтяване на косата, защото то се предизвиква точно от неправилно подстригване. Едновременно с това защитата на косата от UV-лъчите се подобрява значително и се елиминира нуждата от спрей за защита.

Единственото, което може да се счете като недостатък на този метод, е, че ефектът му трае само 3 месеца. След изтичането на този период трябва задължително да посетим отново фризьора, защото защитата на косъма ще спре да работи.

Заповедите за красотата, които всяка французойка спазва

9 домашни терапии, които ще върнат силата на изтощената коса

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса19 ЮНИ 2019

Как да сушим косата си правилно без сешоар

Ето как да избегнем безформената коса през лятото

Коса13 ЮНИ 2019

Прически за най-горещите дни на лятото

С тези предложения ще се чувстваме комфортно и ще изглеждаме стилно

Коса11 ЮНИ 2019

Грижа за русата коса през лятото

За дамите с по-светла коса има няколко допълнителни стъпки в рутината през лятото

Коса07 ЮНИ 2019

Късата коса и силата на промяната

Големите промени в живота ни много често започват с нещо малко, което ни дава импулс да преоткрием себе си!