Beauty : Коса22 ФЕВРУАРИ 2019

7 съвета за перфектен прав сешоар у дома

Може да постигнете чудеса и извън салона, стига да спазвате тези златни правила

Харесвате косата си права, мека и блестяща? Тя със сигурност е такава след посещението във фризьорския салон, но малко жени могат да отделят времето и средствата, за да оформят косата им професионално всеки ден.

5 златни правила за всеки тип коса

Събрахме 7-те най-добри съвета, с помощта на които всеки път ще постигате идеалния прав сешоар и то в комфорта на дома си. Първите стъпки са да изберете професионален (или поне по-висококачествен) сешоар, както и кръгла четка, с които ще улесните много процеса на изправяне. Набавете си и продукти за преди и след обработка на косата със сешоар. Ето и кои са нашите съвети: 

Съвет #1 Задължително нанесете продукт. Независимо дали искате повече обем или просто да защитите косата си от горещата струя на сешоара, е важно да нанесете върху нея продукт, преди да преминете към изправянето. Ако искате по-буйна грива, поставете от продукта и в корените, а ако слагате термозащитен спрей, пръскайте го по дължината, но пропуснете корените, за да не изглежда косата утежнена.

Съвет #2 Винаги подсушавайте. Преди да започнете да разресвате и изправяте косата, е добре да я подсушите леко със сешоара, като така намалявате риска от заплитане и утежняване на косата. Освен това, ако искате прическата ви да има обем, това предварително издухване ще ви бъде от полза.

Направете си къдрици само със сешоар и бутилка вода

Съвет #3 Разделете косата на сектори. Тази стъпка е много важна, защото ви позволява повече контрол над изправянето, ще спестите време и отново пропускате неприятния ефект от слегнала коса. Разделете косата на 3 или 4 хоризонтални сектора.

Съвет #4 Използвайте приставката. Може би най-важният съвет е винаги да поставяте приставката тясно гърло на сешоара, защото по този начин струята въздух е по-силна и насочена и следователно изправянето става по-бързо и качествено.

Съвет #5 Заложете на качествена четка. Ако вашата кръгла четка има метална основа, то тя много бързо ще се нагрее и до известна степен ще действа като преса, което ще улесни изправянето още повече. Някои от професионалните сешоари се предлагат в комплект с четка от същата марка за оптимален ефект.

Съвет #6 Внимавайте с размера на кичурите. Най-добрият съвет е секторът, който ще изправяте да е с ширината на гърлото на сешоара, иначе рискувате да оставите доста необработени/къдрави кичури. Освен това, не е препоръчително да увивате секторите коса около четката, защото така тя може да се накъса, а и понякога може да се оскубете.

Диета за по-гъста коса

Съвет #7 Оставете косата да изстине. Когато изправите един кичур, дори да не е перфектно, оставете го да изстине като преминете на друг и чак след това се върнете към първия. Постоянното нагряване ще накара косата да ви да бухне и щръкне. Добра идея е, ако сешоарът ви го позволява, да издухате косата със студен въздух след като сте я изправили – така ще “затворите” косъма и ще го загладите.

Бонус съвет: След като сте изправили косата със сешоара, може да нанесете съвсем малко арганово масло, което да я направи по-гладка и мека.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса19 АВГУСТ 2019

Няколко вариации на най-популярната прическа сега

Прическата, разделена с централен път, официално се завърна

Коса16 АВГУСТ 2019

Петте най-добри домашни терапии за здрава и красива коса

От маска с мляко и мед до спрей против наелектризиране, всички са тук!

Коса15 АВГУСТ 2019

Тайните на Камила Коелю за красива прическа през лятото

Бразилския бюти влогър ни дава ценни съвети за красива прическа през горещите дни

Коса12 АВГУСТ 2019

Спасение за сухата коса в домашни условия

Това са най-ефикасните DIY терапии, които не изискват много време и средства!