Beauty : Грим12 СЕПТЕМВРИ 2019

Жените над 30 трябва да знаят това за фон дьо тена

4 правила за нанасянето на най-важния продукт във всяка грим визия

Ако има един грим продукт, от който крайният резултат зависи изцяло, то несъмнено това е фон дьо тенът.

Един тон по-тъмен може да ни накара да изглеждаме сякаш сме забравили да наненсем слънцезащита единствено на лицето си. С по-светъл пък рискуваме да си осигурим Хелоуински грим няколко месеца предварително. Ето защо изборът на фон дьо тен никога не бива да бъде подценяван, а същото важи и за нанасянето му.

С течение на времето всяка жена започва все по-добре да познава нуждите на лицето си. До 30-тата си година несъмнено трябва да знаете какъв тип продукт работи за вас. Дали ще заложите на течен, тип пудра или мус, зависи от собствените ви предпочитания. А ето и съветите, които е добре да запомните, когато го нанасяте.

Вижте още: Това са най-добрите фон дьо тени в света

Винаги започвайте от центъра на лицето към външните му части

Благодарение на този трик винаги ще разпределяте продукта правилно, без накрая да се окажете с натрупвания около носа, устните и клепачите. Според грим експертите, именно в средата на лицето имате по-голяма нужда от покритие и започвайки от там, ще прецените колко още да добавите, продължавайки към външните части.

Затоплете го  

Това правило важи за фон дьо тена, коректора, кремообразните пудри, ружове, стикове и т.н. Когато леко затоплите продукта, ще си осигурите по-плавно и лесно нанасяне, а същевременно и по-добро покритие. Поставете малко фон дьо тен на ръката си, а след това го разтрийте с пръсти. Продължете нанясянето както обикновено, с четка или гъбичка.

Този малък трик ще преобрази фон дьо тена ви

Никога не забравяйте шията си

Разбира се че не казваме, че трябва да покриете цялата си шия с фон дьо тен. Но блендирането е много важно! Когато приключите с лицето, използвайте четката или гъбата, за да разнесете от продукта надолу по шията. Постарайте се да слеете границите. Ако цветът на фон дьо тена се отличава прекалено много от този на кожата на шията, това е сигурен знак, че ви трябва друг тон.

Основа, основа и пак основа!

Никога няма да ни омръзне да повтаряме, че всеки грим има нужда от основа. Не само, за да бъде разнесен добре, но и за да се запази непокътнат през целия ден. Праймърите не служат единствено за подготовка на кожата, но и могат да помогнат с някои нейни проблеми: сухи зони, акне, лъщяша T-зона и т.н.

Снимки: Profimedia 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим18 НОЕМВРИ 2019

Как да използвате ружа по нов начин за наистина божествен ефект

Скулите този сезон са акцентът в грима

Грим16 НОЕМВРИ 2019

Тайните на сполучливата есенна грим визия

Съветите на гримьорите за успешна визия

Грим12 НОЕМВРИ 2019

Смели и наситени цветове и блясък в есенно-зимния макияж

Актуален е гримът само с един, но наситен акцент. Както и цялостната грим визия, постигната само с един продукт за цялото лице!

Грим10 НОЕМВРИ 2019

Нещата, които гримьорите никога не правят

Пробвате ли фон дьо тена върху ръката си? Те не биха то сторили!