Beauty : Грим29 ОКТОМВРИ 2019

Великолепната седморка: 7 четки за грим за всяка жена

Наричат ги още “капсулния гардероб” в макияжа

Ако хубавите четки за грим не са ваша страст и все пак искате да притежавате най-необходимото, тези 7 вида са точният избор.

Тук са най-често използваните, както и някои от най-мултифункционалните четки. Препоръчваме ги за всяка дама, която тепърва попълва колекцията си от грим помощници, както и за тези, които предпочитат да притежават малко, но перфектно подбрани и практични попълнения в несесера си.

Четка за фон дьо тен:

 

Преди да изберете своята, пробвайте в добър козметичен магазин няколко разновидности. Има плоски (подобни на голяма четка за рисуване с маслени бои) или широки и трябва сами да решите кой вид ви е най-удобен за използване. Препоръката ни е да вземете четка със синтетичен косъм – тя не абсорбира толкова много от продукта и ще ви позволи да разнесете по-добре фон дьо тена върху лицето.

Четка за пудра:


Изберете средноголяма четка с мек косъм и леко заоблен връх.
С нея можете да разчитате на по-прецизно нанасяне и съответно да я използвате както за пудра, така и за руж и за бронзиращ продукт.

Четка за сенки с гъст косъм:

Това е неголяма четка с гъст, сбит косъм, която се използва за прецизно нанасяне на сенките. С нея можете да нанасяте в точно определена зона: да подчертаете сгъвката на клепача и външния ъгъл на окото, да сложите озаряващи сенки във вътрешното ъгълче, както и леко да разнесете линията на молива за очи и да я прелеете със сенките.

Четка за смесване и преливане на сенките:

Наричана blending brush, тя е с овална форма, по-дълъг и мек косъм. Използва се за разнасяне и преливане на сенките и е особено незаменима за създаването на перфектен опушен грим. Когато сте подчертали сгъвката на окото с тъмен нюанс, с блендиращата четка след това омекотявате цвета и леко го разнасяте навън за котешки поглед. Също така, четката върши перфектна работа, когато трябва да нанесем основен цвят сенки върху целия клепач.

Плоска скосена четка за вежди:

Използва се за попълване и оформяне на веждите със специални сенки. Служи страхотно и за очертаване на окото с тъмни сенки – просто навлажнявате леко четката и получавате интензивен цвят и прецизна линия.

Четка за устни: 

С нея червилото се нанася по-прецизно и по-трайно, отколкото ако го слагате върху устните директно от гилзата. Този вид четка е перфектна и за покриване на пъпчици и малки петънца по кожата с коректор.

Малка четка за руж/ бронзант/ коректор:

Тази четка с мек косъм е подобна на четката за пудра, със заоблена форма, но доста по-малка. Харесваме много този мултифункционален вид, който може да се използва за контуриране на лицето с бронзираща пудра, за прецизно нанасяне на руж, както и за блендване на коректора.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим16 ЯНУАРИ 2020

Грим триковете, моито правят миглите страхотни

За поглед, който ще бъде запомнен!

Грим30 ДЕКЕМВРИ 2019

Кой е най-добрият начин за нанасяне на фон дьо тен?

С четка, с гъбичка или с пръсти? Ето какво казва един професионален гримьор

Грим29 ДЕКЕМВРИ 2019

Най-добрите бързи грим трикове

Когато имаме не повече от 5 минути да се гримираме, трябва да проявим малко хитрост

Грим27 ДЕКЕМВРИ 2019

Грим вдъхновение за празниците от най-добрите визии на звездите

Черпим идеи за парти грим от най-добре гримираните звезди тази година