Living : Лайфстайл29 ОКТОМВРИ 2019

Най-дразнещите типове жени

Барбитата, Натуралните, Начетените злобарки и още

Жените, ах, жените, прекрасни създания са те! И все пак, ще се намерят и изключения.

Тези пет типа наистина са по-голямо изпитание за нервната система и от шума на излитащ самолет. Описахме ги, за да знаете от какво да се пазите, но и за да можете навреме да ударите спирачките, ако сте започнали да заприличвате на член на петорката.

И… не бързайте да се радвате, ако не се разпознаете в някой от тези типове, защото за после сме ви приготвили и втора част.

Майките-ваятелки на изключителни деца:

Средното ниво е тяхната дефиниция за провал в живота. Тикат децата си на английски, карате, пиано, фагот, тенис и лека атлетика минимум пет пъти седмично, а листчетата с първите буквички (изписани на 2-годишна възраст), рисунките, контролните и бележниците с рекорден брой печатчета се пазят в архив на славата и се показват пред семейни гости. Майките-ваятелки си стават приятелки само с други майки-ваятелки, защото с религиозна страст са се заели да режисират кръга от приятелчета на детето си, тоест, “да му помогнат да си създаде среда, в която ще може да се развива”. Тайно се мразят една друга, когато чуждото дете има повече точки на състезанието по шах или по-рано се научи да кара ски.

Най-дразнещите типове жени

Жените, които са твърде арт за този живот:
Могат да бъдат актриси, авторки на бижута от лечебни кристали или на хайку, да “се занимават с дизайн” (макар сами да не са сигурни точно на какво), но най-често на въпроса какво работят ще ви отговорят загадъчно: “Движа си моите си неща, разни проекти…”. Обичат: всичко, което е арт; кръчми; саморъчно свити цигари; цитати от малко известни автори; дрехи и бижута, които “ги прави една приятелка”. Мразят: всичко, което е “комерс”; молове; жени, които имат постоянна работа и такива, които ходят на маникюр.

Най-дразнещите типове жени
 

Барбитата:
По профилите в Instagram ще ги познаете. Всички до една работят “модел” – занимават се с уморително позиране ту пред катедралата в Милано, ту във фитнеса, ту вкъщи, небрежно поседнали върху кожа с пухкав косъм, полуотворили устни и стиснали между бедрата си бутилка Moët. Снимат си всеки нов чифт обувки, очила, чанта, парфюм и червило, към кадрите пишат “New babies!” и слагат сърце. Когато ги питат дали ги издържа някой мъж, с много патос и леко обидени отговарят, че могат да се справят и сами, макар нещата, с което могат да се справят и сами да се наричат Instagram, Aviary, Retrica и Vsco.

Начетените злобарки:
Те следят европейското кино, имат котки, изчели са всичко, до което са се докопали – от Елиф Шафак до конституцията и телефонния указател, и най-мразят околните да си останат в неведение за целия им интелектуален багаж. Мисълта им е бърза, а когато някой ги закачи, стават дракон, който издиша пожар от сарказъм. След всяко излизане някъде разказват гордо и гръмко как са “разказали играта” и “е*ли майката” на някой (обикновено мъж). Извън дрязгите със случайни жертви и четенето, нямат много развлечения.

Най-дразнещите типове жени

Натуралните:
Любителките на къмпингите, домашно омесения хляб от лимец и почистването на дома със сода и оцет почти винаги имат деца, като много често именно майчинството е активирало маниакалния стремеж към природоестествено съществуване. Тази група жени е бързорастяща, поради големия риск за всяка нова майка да попадне в лапите им, докато бута количката в парка. Ще ги познаете по безформените, но шаренки дрехи, ръчно правените бижута, слинговете с бебета и възгрозните обувки, които обаче са им “много удобни за ходене” – натуралните мразят колите и обикалят навсякъде пеша. Изглеждат много мили до момента, в който бръкнете в чантата си и дадете на детето да си отхапе залче Сникърс – тогава яхват своите еко метли и изчезват завинаги от хоризонта ви (за щастие).

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛАЙФСТАЙЛ

Кампанията #ДайЗнак! - УЧИЛИЩЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ включва активности всяка събота и неделя на септември
Лайфстайл08 СЕПТЕМВРИ 2022

Bulgaria Mall учи децата как да се държат правилно на пътя

Екипът на търговския център посреща новата учебна година с информационна кампания за пътната безопасност.

Трудно ли е да бъдеш гост на кралицата?
Лайфстайл12 АВГУСТ 2022

Трудно ли е да бъдеш гост на кралицата?

Нейно Величество е на почивка в любимото си имение Хайленд, където е свикнала да приема гости. За тази цел обаче те трябва да преминат редица тестове.

Къде ходят на почивка британските кралски особи?
Лайфстайл25 ЮЛИ 2022

Къде ходят на почивка британските кралски особи?

Кралските особи също ходят на почивка! Вижте кои са любимите им места за лятно уединение.

С какво се храни Ким Кардашиян
Лайфстайл18 ЮЛИ 2022

С какво се храни Ким Кардашиян

Ето с какво се храни една Кардашиян, за да поддържа формите си толкова перфектни.