Beauty : Грим14 ФЕВРУАРИ 2019

Подмладяване с помощта на грима

Тази лесна техника изтрива повече от 10 години от лицето

Независимо от своята възраст, една жена може да носи грим и благодарение на това да изглежда много по-млада.

Когато сме на 20-30 години, всякакви експерименти с макияжа са ни позволени. В по-зряла възраст обаче идват притесненията: мога ли да нося този или онзи цвят? Дали гримът няма да подчертае бръчките и отпуснатата кожа? Дали няма да изглеждам смешно?

Гримьорката Калиста Лориан показва, че с възрастта спокойно можем да продължим да се гримираме. Подходящите продукти и техника дори помагат значително да смекчим белезите на стареенето и да придадем на лицето си свежест, по-нежно излъчване и повече бодрост.

Естествената красота на французойките

Калиста дори е специализирана в това да гримира жени на възраст над 40 години. Както виждате от снимката (Моделът всъщност е майката на Калиста), резултатите са прекрасни, а ето и каква е нейната техника.

Винаги използвайте праймър

Калиста задължително хидратира богато кожата на лицето и нанася праймър преди всички останали продукти. Той заглажда кожата и прави разнасянето на фон дьо тена по-лесно, а и удължава трайността на покритието.

Използвайте правилния нюанс коректор

С възрастта очите изглеждат по-уморени и смекчаването на тъмните кръгове под очите е важна стъпка в грима. Тук е много важно да не превърнете ефекта на грима в дефект – тоест, да използвате неподходящ цвят или да прекалите с количеството. Много светлият, почти бял коректро например придава странен вид на лицето и само ви прави още по-бледи. Не използвайте коректор, който е много по-светъл от естествения тен на лицето ви.

8-те упражнения, които жените над 40 трябва да правят

Отдалечете се от огледалото

Когато нанесете коректора, отстъпете крачка назад и се огледайте от дистанция. Така ще добиете реално впечатление как ви виждат хората около вас. Когато сте втренчени в образа си в огледалото отблизо, е по-трудно да оцените дали покритието изглежда естествено.

Най-добрите бързи грим трикове

Недейте да “печете” грима

Любимата техника на сестрите Кардашиян не е подходяща за по-зряла кожа, смята Калиста. За да подмладите лицето си, гримът трябва да бъде по-лек и определено да не използвате такова голямо количество пудра. Слагайте по-малко фон дьо тен (Използването на праймър е важно и за това, че ще ви позволи с две-три капки спокойно да покриете цялото лице) и фиксирайте с пудра с фина текстура, която нанасяте с потупващи движения на четката на едно място.

Попълнете веждите

С годините те изтъняват, точно както и косата ни. Много важно за по-младежкото излъчване е веждите да са добре оформени и попълнени. Не ги удебелявайте изкуствено и недейте да ги извивате прекалено, просто ги срешете нагоре с четка за вежди и с пудра или молив за вежди ги попълнете и дооформете леко. Накрая фиксирайте с прозрачен гел за вежди.

Номерът на Сър Джон с фон дьо тена

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим19 МАРТ 2019

Пролетно настроение с "Грим пАРТи Vol.2"

Лилия Георгиева ще ни покаже как да внесем пролетното настроение и в грима.

Грим19 МАРТ 2019

Защо го прави Дженифър Анистън?

Актрисата споделя един свой странен трик за красота

Грим15 МАРТ 2019

5 грим продукта които нямате, а трябва да имате

Тези не толкова популярни грим продукти вършат много добра работа и наистина са game-changer когато става дума за ежедневната ни грим рутина

Грим13 МАРТ 2019

Ключът към красивия грим "без грим"

За тази визия ви трябват много малко продукти, но доста умения