Beauty : Грим22 МАЙ 2018

Основа за грим: каква е ролята й?

Не без причина се ползва праймърът

Основата има своите достойнства и уникални характеристики, които са й заслужили неслучайно място в професионалния грим.

Все по-често обаче жените използват този продукт и в дневния си такъв. Но какви са видовете и как се нанася основата за грим?

Защо ни е основа за грим?

Изравнява релефа на кожата – прави я по-гладка и кадифена, като често прикрива несъвършенствата. Има такива, които запълват разширени пори, като ги правят буквално невидими дори от близко разстояние.

Изравнява тена – с минимални цветни корекции те могат да маскират различията в отделните зони по лицето. Ако сутрин видите леки червенини по лицето, основата за грим може да ги заличи.

Грижа и защита – възможно е, благодарение на полезните съставки , които овлажняват, подхранват и защитават кожата. Много праймъри са и с SPF филтър.

Фиксиране – основата осигурява най-доброто „сцепление“ между кожата и другите грим продукти, за да бъде гримът издръжлив. Това го превръща в задължителна стъпка в създаването на вечерна грим визия.

Какви видове са праймърите?

Тази категория козметика се разширява, което прави все по-трудно откриването на „вашия“ продукт.

Вижте съветите на звездния гримьор Цецо Андреев

Видове по текстура, състав и предназначение

Силиконовите се справят отлично със запълването на неравности по кожата. Не са подходящи за всички. Ако имате проблемна кожа, добре е да ги избягвате – те блокират порите.

Кремообразните са с лека текстура и са богати на овлажняващи съставки. Те омекотяват кожата и по този начин я подготвят за грима. Приемат се за универсални праймъри.

Праймъри-лосиони – идеални са за мазна кожа, но само ако в състава си не съдържат масла. Бързо се абсорбират от кожата и изравняват тена перфектно.

Праймърите намаляват отблясъците по кожата вследствие на отделения себум и я матират. Добавят лек бляскав ефект, който прави несъвършенствата незабележими.

Коя е перфектната основа за грим?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим12 СЕПТЕМВРИ 2019

Жените над 30 трябва да знаят това за фон дьо тена

4 правила за нанасянето на най-важния продукт във всяка грим визия

Грим03 СЕПТЕМВРИ 2019

Малки грим трикове с голям ефект

Не е нужно да сте виртуози с четката, за да ги прилагате в ежедневието си

Грим31 АВГУСТ 2019

Триковете на Джесика Алба за грим без грим

Актрисата ни показва нейните трикове за красива естествена визия

Грим20 АВГУСТ 2019

Магията на класиката в грима, от CHANEL

Черното и бялото - това е абсолютът на CHANEL, напомня глобалният криейтив директор на грим подразделението на марката Лучия Пика