Beauty : Грим22 МАЙ 2018

Основа за грим: каква е ролята й?

Не без причина се ползва праймърът

Основата има своите достойнства и уникални характеристики, които са й заслужили неслучайно място в професионалния грим.

Все по-често обаче жените използват този продукт и в дневния си такъв. Но какви са видовете и как се нанася основата за грим?

Защо ни е основа за грим?

Изравнява релефа на кожата – прави я по-гладка и кадифена, като често прикрива несъвършенствата. Има такива, които запълват разширени пори, като ги правят буквално невидими дори от близко разстояние.

Изравнява тена – с минимални цветни корекции те могат да маскират различията в отделните зони по лицето. Ако сутрин видите леки червенини по лицето, основата за грим може да ги заличи.

Грижа и защита – възможно е, благодарение на полезните съставки , които овлажняват, подхранват и защитават кожата. Много праймъри са и с SPF филтър.

Фиксиране – основата осигурява най-доброто „сцепление“ между кожата и другите грим продукти, за да бъде гримът издръжлив. Това го превръща в задължителна стъпка в създаването на вечерна грим визия.

Какви видове са праймърите?

Тази категория козметика се разширява, което прави все по-трудно откриването на „вашия“ продукт.

Вижте съветите на звездния гримьор Цецо Андреев

Видове по текстура, състав и предназначение

Силиконовите се справят отлично със запълването на неравности по кожата. Не са подходящи за всички. Ако имате проблемна кожа, добре е да ги избягвате – те блокират порите.

Кремообразните са с лека текстура и са богати на овлажняващи съставки. Те омекотяват кожата и по този начин я подготвят за грима. Приемат се за универсални праймъри.

Праймъри-лосиони – идеални са за мазна кожа, но само ако в състава си не съдържат масла. Бързо се абсорбират от кожата и изравняват тена перфектно.

Праймърите намаляват отблясъците по кожата вследствие на отделения себум и я матират. Добавят лек бляскав ефект, който прави несъвършенствата незабележими.

Коя е перфектната основа за грим?

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим17 ЮНИ 2019

Двете големи грешки при нанасянето на пудра

Състаряват видимо лицето

Грим14 ЮНИ 2019

Pat Mcgrath създаде първия си фон дьо тен

Формулата е била разработвана близо 25 години

Грим12 ЮНИ 2019

Най-неуспешните грим тенденции през годините

Кои от тях сте пробвали и вие?

Грим11 ЮНИ 2019

Бела Хадид позира с ярките цветове на Dior

Червилата татуировки обещават дълготрайни резултати