Beauty : Грим10 НОЕМВРИ 2019

Нещата, които гримьорите никога не правят

Пробвате ли фон дьо тена върху ръката си? Те не биха то сторили!

Никога няма да хванете професионален гримьор да използва един и същи коректор за цялото лице или пък да нанася от водоустойчивата спирала всеки ден… и има защо.

Неведнъж сме търсили отговорите на много beauty дилеми от професионалните гримьори – от това колко броя четки трябва да притежава всяко момиче до грешките в макиажа, които ни състаряват.

Но какво казват гурутата за абсолютните табута по отношение на грима, за които те самите не правят никакви компромиси? Това са седемте неща, които виртуозите с четката ще ви посъветват да не правите:

Никога не съхранявайте гримовете си в банята

Вероятно за всички ни има логика, тъй като често светлината пред огледалото в банята е много по-добра от тази в спалнята например, което значи, че избираме да се гримираме именно там. Но всъщност банята е едно от най-лошите места, където бихте могли да държите гримовете си. Постоянната влажност на помещението кара формулите им да се развалят по-бързо и създава подходяща среда за бактериите. Вместо в шкаф в банята, дръжте гримовете си на сухо и проветриво място.

5bf3d8585be06d42d949a7e3a43915bc

Никога не пробвайте фон дьо тена върху ръката си

Отивате в магазина, заставате пред щанда на любимата си марка, избирате фон дьо тен и намазвате малко от тестера върху ръката си. Нищо смущаващо, нали? Грешите! Оказва се, че кожата на ръцете е с тон или два по-тъмна от тази на лицето. За да изберете правилния цвят, трябва да изпробвате продукта върху линията на челюстта, за да сте сигурни, че той ще пасне на лицето и шията ви.

Никога не използват само един коректор

Обикновено използват минимум два: един за зоната под очите и един за останалата част от лицето. За да скриете тъмните кръгове под очите ще ви трябва коректор с един тон по-светъл от този на кожата ви, докато за прикриване на малките несъвършенства, белези и пъпки ви е нужен коректор в точния цвят на кожата.

Никога не прекаляват с пудрата

Когато използвате пудрата по правилния начин, тя ще запечати грима и ще допринесе за това да издържи по-дълго. Когато прекалите с нея обаче, рискувате тя да се натрупа във фините линии на лицето ви, подчертавайки бръчките и карайки ви да изглеждате състарени. Придържайте се към прозрачните пудри и тези с фини озаряващи лицето частици, и ги нанасяйте само в зоните, в които има нужда – челото, брадичката и носа.

8ca99c972e38b7bef5c5f2cc9e147aa1

Нито пък с блясъка

Малко хайлайтър върху скулите и под веждите е чудесна идея, но прекаляването с този продукт не е никак за препоръчване. Неговата идея е да озари зоните, в които пада естествената светлина, затова няма място върху цялото ви лице.

Или пък очната линия

Прекаленото подчертаване на клепачите с черно всъщност кара очите да изглежда по-малки. Ако пък искате по-наситен грим, придържайте се към тънката линия, а след това добавете сенки, като не забравяте да блендвате добре.

Не използват водоустойчивата спирала всеки ден

Знаете какво казват за прекаляването с хубавите неща. В своята същност водоустойчивата спирала е изсушаваща и се сваля трудно. Ако я ползвате непрекъснато, след време миглите ви ще се изтощят и ще започнат да падат. Придържайте се към обикновените формули и запазете водоустойчивата за специални събития.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим25 МАРТ 2020

Гримовете и четките могат да бъдат развъдник на бактерии

Дезинфекцираме всичко, но понякога пропускаме най-важното

Грим21 МАРТ 2020

Пролетен тренд в грима - още по-цветни визии

Очният грим вече стига и до веждите

Грим11 МАРТ 2020

Естествената красота на французойките

Базата за грим, устните, очите - да ги подчертаем като beauty гуруто Violette

Грим11 МАРТ 2020

Гледайте грим тюториала, който счупи социалните мрежи

Клипчето има 1.2 милиона гледания в Туитър