Beauty : Грим19 АВГУСТ 2016

Нещата, които гримьорите никога не правят

Пробвате ли фон дьо тена върху ръката си? Те не биха то сторили!

Неведнъж сме търсили отговорите на много beauty дилеми от професионалните гримьори – от това колко броя четки трябва да притежава всяко момиче до грешките в макиажа, които ни състаряват

Но какво казват гурутата за абсолютните табута по отношение на грима, за които те самите не правят никакви компромиси? Това са седемте неща, които виртуозите с четката ще ви посъветват да не правите:

Никога не съхранявайте гримовете си в банята

Вероятно за всички ни има логика, тъй като често светлината пред огледалото в банята е много по-добра от тази в спалнята например, което значи, че избираме да се гримираме именно там. Но всъщност банята е едно от най-лошите места, където бихте могли да държите гримовете си. Постоянната влажност на помещението кара формулите им да се развалят по-бързо и създава подходяща среда за бактериите. Вместо в шкаф в банята, дръжте гримовете си на сухо и проветриво място.

5bf3d8585be06d42d949a7e3a43915bc

Никога не пробвайте фон дьо тена върху ръката си

Отивате в магазина, заставате пред щанда на любимата си марка, избирате фон дьо тен и намазвате малко от тестера върху ръката си. Нищо смущаващо, нали? Грешите! Оказва се, че кожата на ръцете е с тон или два по-тъмна от тази на лицето. За да изберете правилния цвят, трябва да изпробвате продукта върху линията на челюстта, за да сте сигурни, че той ще пасне на лицето и шията ви.

Никога не използват само един коректор

Обикновено използват минимум два: един за зоната под очите и един за останалата част от лицето. За да скриете тъмните кръгове под очите ще ви трябва коректор с един тон по-светъл от този на кожата ви, докато за прикриване на малките несъвършенства, белези и пъпки ви е нужен коректор в точния цвят на кожата.

Никога не прекаляват с пудрата

Когато използвате пудрата по правилния начин, тя ще запечати грима и ще допринесе за това да издържи по-дълго. Когато прекалите с нея обаче, рискувате тя да се натрупа във фините линии на лицето ви, подчертавайки бръчките и карайки ви да изглеждате състарени. Придържайте се към прозрачните пудри и тези с фини озаряващи лицето частици, и ги нанасяйте само в зоните, в които има нужда – челото, брадичката и носа.

8ca99c972e38b7bef5c5f2cc9e147aa1

Нито пък с блясъка

Малко хайлайтър върху скулите и под веждите е чудесна идея, но прекаляването с този продукт не е никак за препоръчване. Неговата идея е да озари зоните, в които пада естествената светлина, затова няма място върху цялото ви лице.

Или пък очната линия

Прекаленото подчертаване на клепачите с черно всъщност кара очите да изглежда по-малки. Ако пък искате по-наситен грим, придържайте се към тънката линия, а след това добавете сенки, като не забравяте да блендирате добре.

Не използват водоустойчивата спирала всеки ден

Знаете какво казват за прекаляването с хубавите неща. В своята същност водоустойчивата спирала е изсушаваща и се сваля трудно. Ако я ползвате непрекъснато, след време миглите ви ще се изтощят и ще започнат да падат. Придържайте се към обикновените формули и запазете водоустойчивата за специални събития.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим08 МАЙ 2019

Гримът на звездите на Met gala 2019

Нарекоха го "гроздов сок“

Грим07 МАЙ 2019

Елизабет Олсън като посланик на Bobbi Brown

Нежната красота на Елизабет Олсън ще рекламира Bobbi Brown