Beauty : Грим02 ОКТОМВРИ 2017

Един грим трик прикрива есенната умора

Най-лесният начин да озарите погледа си и да изглеждате по-отпочинали

Една от основните цели на ежедневния грим е постигането на естествен и отпочинал вид, особено през пролетта и есента, когато много от нас се оплакват от сезонната умора. 

А и нека си признаем – препоръчителните 7 часа сън невинаги са мисия възможна. Понякога просто се случва да останем до малко по-късно с приятели навън или пред телевизора вкъщи, в компанията на чаша вино. Благодарение на този любим трик на експертите по макиажа е една идея по-лесно да изглеждаме свежи и с озарен поглед на следващия ден.

За него ще ви е нужен един от любимите ни make up продукти в последно време – хайлайтърът. Противно на очакванията, той не се използва единствено за скулптуриране на лицето, макар че зоната над скулите, брадичката и под веждата са основните, в които го нанасяме. 

Как да използваме хайлайтъра, за да озарим погледа си?

Тук работа ще ви свърши продукт под формата на молив или с кремообразна формула. В случай, че искате да използвате хайлайтър тип пудра, ще имате нужда от тънка четка, с която да го нанесете.

Вземете малко от продукта на върха на пръста си (или четката), а след това го нанесете точно в средата на линията на миглите на долния клепач. Ако използвате молив, нанесете точица директно в зоната, а след това внимателно я блендирайте с пръста си. Фините частици на хайлайтъра, които са създадени, за да отразяват светлината, привличат вниманието към центъра на очите ви, вместо към сенките под тях. Със сигурност сте чували за съвета да нанасяте от продукта (или по-светли сенки) във вътрешния ъгъл на клепачите, но той важи единствено ако сте използвали и сенки. В случай, че в ежедневието си не се гримирате толкова, този подход е много по-нежен и подходящ.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим12 СЕПТЕМВРИ 2019

Жените над 30 трябва да знаят това за фон дьо тена

4 правила за нанасянето на най-важния продукт във всяка грим визия

Грим03 СЕПТЕМВРИ 2019

Малки грим трикове с голям ефект

Не е нужно да сте виртуози с четката, за да ги прилагате в ежедневието си

Грим31 АВГУСТ 2019

Триковете на Джесика Алба за грим без грим

Актрисата ни показва нейните трикове за красива естествена визия

Грим20 АВГУСТ 2019

Магията на класиката в грима, от CHANEL

Черното и бялото - това е абсолютът на CHANEL, напомня глобалният криейтив директор на грим подразделението на марката Лучия Пика