Beauty : Beauty новини08 АПРИЛ 2019

Мишел Пфайфър предупреждава за токсични съставки в парфюмите

Големите козметични гиганти все още продължават да не разкриват пълния състав на своите парфюми

Козметичните гиганти до ден днешен крият какви съставки има в парфюмите, които използваме, предупреди звездата Мишел Пфайфър.

Все още няма производител, който да разкрива пълния състав на парфюмите си. Затова в техните формули продължава да има токсични съставки, които влияят на женската ендокринна система и могат дори да доведат до рак.

Актрисата Мишел Пфайфър проговаря за този проблем, като в отговор пуска на пазара собствена колекция от пет напълно безвредни аромата.

Нейната марка е наречена Henry Rose, а парфюмите са разработени съвместно с International Flavors and Fragrances, компания на 130 години, която е подкрепила желанието на Мишел всички съставки да бъдат доказано безвредни и да бъдат упоменати на етикетите.

Актрисата разказва, че когато решила да създаде собствени парфюми, дълго време не могла да открие подходящ бизнес партньор. Срещнала се с представители на редица парфюмерийни гиганти, които обаче били против идеята формулите на парфюмите да бъдат разкривани.

Големите компании пазят състава на парфюмите в тайна

“Това се оказа задънена улица. Една компания, например, се съгласи едва 75% от съставките да бъдат обявени на етикета. Какво е това? Все едно да имаш 75% органични съставки”, споделя звездата.

Мишел Пфайфър започва да обръща специално внимание на химикалите в козметиката когато в средата на 90-те баща й и най-добрата й приятелка заболяват от рак почти по едно и също време. Тогава актрисата започва да чете всяка буква на етикетите на козметичните продукти и препаратите за дома. В случая с парфюмите обаче тя открива, че е невъзможно да узнаеш какъв е пълният им състав. “Спрях да купувам определени продукти и дори съм отказвала рекламни договори по тази причина”.

Рисковете от токсичните съставки в парфюмите

Проблемът със състава на парфюмите действително е сериозен и е повече от пиар ход, целящ да рекламира безвредните аромати на звездата.

Според един доклад на Breast Cancer Prevention Partners от 2018-а година, тревожно голяма част от парфюмите в търговската мрежа съдържат токсични химикали, които могат да доведат до тежки здравословни проблеми. Сред тях са рак, астма, проблеми с репродуктивната система както и проблеми в развитието на плода у бременните жени.

Благодарение на агресивната реклама обаче, пазарът на луксозните аромати расте. В момента той достига печалби от 52 милиарда долара годишно, които се очаква да се увеличат до 57 милиарда през 2022 г..

Натурални заместители на козметичните продукти

Боядисването на миглите и веждите може да бъде опасно

Основни бойни единици на натуралната козметика

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BEAUTY НОВИНИ

Beauty новини14 АВГУСТ 2019

Селена Гомес се присъедини към отбора на певиците с бюти линии

Звездата работи върху бюти марка на нейното име

Beauty новини06 АВГУСТ 2019

Какво е бихектомията и кои звезди са се подложили на операцията?

Това е тайната на Анджелина за добре оформени скули

Beauty новини01 АВГУСТ 2019

Вече заемаме бюти тайните от австралийките

Манията към корейската козметика приключва, заместена е от тази на Австралия

Beauty новини24 ЮЛИ 2019

Най-странните бюти трикове на звездите

Някои от тези трикове наистина ще ви учудят