Beauty : Beauty новини08 АПРИЛ 2019

Мишел Пфайфър предупреждава за токсични съставки в парфюмите

Големите козметични гиганти все още продължават да не разкриват пълния състав на своите парфюми

Козметичните гиганти до ден днешен крият какви съставки има в парфюмите, които използваме, предупреди звездата Мишел Пфайфър.

Все още няма производител, който да разкрива пълния състав на парфюмите си. Затова в техните формули продължава да има токсични съставки, които влияят на женската ендокринна система и могат дори да доведат до рак.

Актрисата Мишел Пфайфър проговаря за този проблем, като в отговор пуска на пазара собствена колекция от пет напълно безвредни аромата.

Нейната марка е наречена Henry Rose, а парфюмите са разработени съвместно с International Flavors and Fragrances, компания на 130 години, която е подкрепила желанието на Мишел всички съставки да бъдат доказано безвредни и да бъдат упоменати на етикетите.

Актрисата разказва, че когато решила да създаде собствени парфюми, дълго време не могла да открие подходящ бизнес партньор. Срещнала се с представители на редица парфюмерийни гиганти, които обаче били против идеята формулите на парфюмите да бъдат разкривани.

Големите компании пазят състава на парфюмите в тайна

“Това се оказа задънена улица. Една компания, например, се съгласи едва 75% от съставките да бъдат обявени на етикета. Какво е това? Все едно да имаш 75% органични съставки”, споделя звездата.

Мишел Пфайфър започва да обръща специално внимание на химикалите в козметиката когато в средата на 90-те баща й и най-добрата й приятелка заболяват от рак почти по едно и също време. Тогава актрисата започва да чете всяка буква на етикетите на козметичните продукти и препаратите за дома. В случая с парфюмите обаче тя открива, че е невъзможно да узнаеш какъв е пълният им състав. “Спрях да купувам определени продукти и дори съм отказвала рекламни договори по тази причина”.

Рисковете от токсичните съставки в парфюмите

Проблемът със състава на парфюмите действително е сериозен и е повече от пиар ход, целящ да рекламира безвредните аромати на звездата.

Според един доклад на Breast Cancer Prevention Partners от 2018-а година, тревожно голяма част от парфюмите в търговската мрежа съдържат токсични химикали, които могат да доведат до тежки здравословни проблеми. Сред тях са рак, астма, проблеми с репродуктивната система както и проблеми в развитието на плода у бременните жени.

Благодарение на агресивната реклама обаче, пазарът на луксозните аромати расте. В момента той достига печалби от 52 милиарда долара годишно, които се очаква да се увеличат до 57 милиарда през 2022 г..

Натурални заместители на козметичните продукти

Боядисването на миглите и веждите може да бъде опасно

Основни бойни единици на натуралната козметика

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BEAUTY НОВИНИ

Beauty новини22 МАЙ 2019

Първият парфюм на Шер от 30 години насам

Ароматът е подходящ както за жени, така и за мъже

Beauty новини02 МАЙ 2019

Елън Дедженерис смени фризьора си и се опари

Водещата разказа как новият фризьор съсипал цвета й и й причинил косопад

Beauty новини25 АПРИЛ 2019

По-близко до екологична чиста грижа за красотата с L'oreal

79% от продуктите, лансирани през 2018 г. от L'Oréal, имат подобрен социален или екологичен профил

Beauty новини16 АПРИЛ 2019

Грим колекцията "Игра на тронове" на Urban Decay

Включва 3D палитра с железния трон и палитра драконски хайлайтъри