Beauty : Beauty новини03 АПРИЛ 2018

Изабела Роселини: “Не ми казвайте, че все още изглеждам добре!”

“Частта с “все още” ме притеснява. По-добре ми кажете, че съм изискана, елегантна…”

Изабела Роселини не обича да й казват, че “все още” изглежда добре.

Всъщност, проблемът й е с частта “все още”. 65-годишната актриса от години е идеал за красота за милиони жени по света, благодарение не само на десетките й филми, но и на ролята й като рекламно лице на Lancome. Остаряването е нещо важно за нея и именно затова тя няма време за такъв тип комплименти.

“Уважавам философията, която майка ми възпита в мен. Всеки път, когато някой коментираше външния й вид, тя отговаряше с: “Не съм ли късметлийка?”

Именно майка й, легендарната Ингрид Бергман, е собственият й идол за жена. “Докато растях нямаше толкова голям фокус върху красотата, за сметка на стила и здравето. Майка ми е скандинавка, много спортна натура, практична и земна, с типичния за шведките стил – семпъл и елегантен. Когато не се снимаше, тя беше много естествена: носеше много малко грим – спирала, червило и малко цвят върху лицето.”

Жените на 70 и техните истини за живота и остаряването 

“В живота си и аз съм като майка ми. Нося много малко грим, но за разлика от нея, моето червило не е в нежно розово или неутрален цвят, а яркочервено. В чантата си винаги нося Lancome L’Absolu Rouge.”

Споменавайки Lancome, няма как да подминем един интересен факт. В разгара на кариерата си, Роселини е едно от най-разпознаваемите лица на козметичния гигант по света, а това, което започва като двугодишен договор, се превръща в дългогодишен ангажимент. Докато актрисата не навършва 42. “Тогава ми казаха, че имат нужда от някой по-млад,” споделя Изабела, допълвайки, че по онова време прекратяването на договора й е било “голяма драма.” 

София Лорен и нейната красота, отглеждане с помощта на слънце и… зехтин

20 години по-късно, от Lancome я искат обратно

“Краят на партньорството ни беше тъжен, но възможността да поправим грешката е неустоима. ” Какво обаче се е променило? “Новата им изпълнителна директорка, с която имах среща и дойдох по-рано. Тя пристигна на мотор, свали си каската и тази дълга руса коса се разпиля. Беше невероятно. Попитах я какво се е случило, тя ми отговори простичко, че нещата се променят.”

Продължава на стр. 2

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BEAUTY НОВИНИ

Beauty новини10 ДЕКЕМВРИ 2019

Пренасяме спа процедурите у дома

Новият продукт на Braun ни спестява ходенето до скъпите спа центрове

Beauty новини22 НОЕМВРИ 2019

Най-странната коледна грим тенденция се върна

Веждите, украсени като коледни дръвчета малко по малко завладяха Instagram отново

Beauty новини21 НОЕМВРИ 2019

Нина Добрев е новата муза на Dior Beauty

Актрисата разкри няколко от нейните любими бюти трикове и продукти фаворити

Beauty новини18 НОЕМВРИ 2019

ZARA и Jo Malone представят обща колекция аромати

8 парфюма предлага колекцията Emotions, която вече е налична