Има ли нещо по-хубаво от това да закусваме бисквити, но в същото време да не се чувстваме виновни, че нарушаваме диетата си?
Днес ви предлагаме именно такава рецепта, в която главно място заема гранолата. Свикнали сме да хапваме сместа от овесени ядки и сушени плодове сутрин, често с кисело или прясно мляко, но се оказва, че тя може да влезе в ролята на съставка за лесни и невероятно вкусни бисквити.
Какво ви е нужно
1/2 ч.ч. кокосово масло или зехтин
1 с.л. екстракт от ванилия (може и 1 пакетче)
3/4 ч.ч. кафява захар
1/4 ч.ч. мед
1 яйце
1 белтък
1 ч.ч. брашно
1 ч.л канела
1/2 ч.л. сол
3/4 с.л. сода
1 ч.ч. овесени ядки
3/4 ч.ч. счукани бадеми
1/4 ч.ч. ленено семе
1/4 ч.ч. сусам
1 1/2 ч.ч. плодове (по избор ягоди, боровинки, малини, къпини)

Как да ги приготвите
Предварително загрейте фурната на 160-180 градуса.
В голяма купа смесете мазнината с ванилията, кафявата захар и меда. Добавете яйцето и другия белтък, а след това разбийте добре.
В по-малка купа смесете брашното, канелата, солта и содата. Внимателно изсипвайте към сместа в по-голямата купа, като разбърквате междувременно.
Добавете овесените ядки, бадемите, семената и плодовете, а след това разбъркайте, за да се разпределят равномерно в сместта.
С помощта на лъжица разпределете сместа върху хартия за печене, като всяка бисквитка трябва да се състои от около 2 с.л. смес.
Печете от 9 до 11 мин., в зависимост от предпочитанията ви, но когато бисквитките добият златист цвят, значи са готови.
Изчакайте да изстинат и ги отстранете от хартията. Можете да ги съхранявате до 6 дни.
Бисквити с пълнеж с три съставки
Мъфини с лимони и кисело мляко
3 лесни рецепти в чаша
Мъфини без яйца и масло
Мъфини с лимони и кисело мляко
3 лесни рецепти в чаша
Мъфини без яйца и масло