Звезди02 СЕПТЕМВРИ 2022

Какво нередно има в снимката на Ким Кардашиян?

Инфлуенсърът публикува нова снимка в Instagram, но около нея отново възникна спор…

Ким Кардашиян и Photoshop … за една дълготрайна и токсична любов. Тя, сестрите й, както и много други популярни или пък не толкова познати лица, са известни с редактирането на снимките си, преди да ги публикуват в социалните медии, подхранвайки този адски цикъл на преследване на съвършенството и изкривяване на реалността.

Е, понякога, дори когато промените са очевидни, попадаме в капана на сравнението с външния ни вид. И какъв е резултатът? Никога не се чувстваме добре…

В други случаи обаче цифровите докосвания са почти незабележими и следователно се превръщат в потенциално още по-опасни. Само очи, свикнали с това, могат да видят този ретуш.

Точно това се случи и с една от последните публикации на Ким Кардашиян, опитвайки се да отпие питие край басейна, докато снима поредния спонсориран пост.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Kim Kardashian (@kimkardashian)

Каролин, комерсиален фотограф, посвещава цял анализ в TikTok на поста на Кардашиян. Видеото е събрало повече от 7 милиона гледания и иска да тества потребителите, свикнали да превъртат фийда си и да гледат измислиците, публикувани като реалност.

@caroline_in_thecity Nerd out with me and test your media literacy skills! Can you tell what is fake in this image? #medialiteracy #photoshopskillsonfleek #carolinesediting #photoshopgametime #greenscreen #greenscreenvideo ♬ original sound – Caroline In The City

Е, какво всъщност е странното в снимката на Ким?

Екипът, който се грижи за редактирането на снимките на Ким, обича да изтънява раменете й и да намаля областта около врата. И видът на водата /точно зад ухото на Ким/ кара Каролин да забележи промените.

Обичайните изваяни лица без мимически линии, перфектни черти, промени в талията и дупето, гърдите и така нататък, и така нататък…. сега вратът и раменете също ли са проблем?

Е, какво всъщност е странното в снимката на Ким?

В коментарите под поста на Ким, последователите и се бунтуват: „Абсолютно не е честно. И все пак човек си мисли, че сега, когато имат дъщери, те могат да мислят повече за въздействието, което това поведение може да има върху тях и вместо това….“.  Друг коментар пък гласи: „Е, това обяснява защо никога не харесвам раменете си на снимки.“

И тук изводът е: следващия път, когато открием, че сравняваме, реалността от огледалото със снимка, публикувана в Instagram от любимите ни знаменитости, трябва да се опитаме да бъдем коректни със себе си и да се обичаме, такива, каквито сме.

Несигурността, която води до сканирането на всеки сантиметър кожа, е същата тази несигурност, която води хората до промяна на техните снимки в социалните мрежи.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Kim Kardashian (@kimkardashian)

 ВИЖТЕ ОЩЕ: Даниел Леви е личният стилист на Ким Кардашиян

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗВЕЗДИ

Златният топ на Зоуи Салдана е просто впечатляващ
Звезден стил20 МАРТ 2023

Златният топ на Зоуи Салдана е просто впечатляващ

„Обичам да разказвам истории с това, което нося. Не виждам модата просто като висша мода, но и като изкуство“, сподели актрисата пред Vanity Fair.

Кийра Найтли с успешен моден маратон в Ню Йорк
Звезден стил20 МАРТ 2023

Кийра Найтли с успешен моден маратон в Ню Йорк

В момента британската актриса промотира новия си филм „Бостънският удушвач“.

Световното турне на Måneskin идва с пълни сили
Горещи новини20 МАРТ 2023

Световното турне на Måneskin идва с пълни сили

След „Loud Kids Tour“, Дамяно, Виктория, Итън и Томас се готвят да кацнат в Япония, Канада и Съединените щати с „RUSH! World Tour“, първото им световно турне.