Звезди : Горещи новини28 ДЕКЕМВРИ 2021

Маскиран нападател нахлул в замъка Уиндзор и заплашил кралицата с арбалет на Коледа

Притеснения за безопасността на кралицата

19-годишен опита да убие кралицата на Великобритания.

Коледата в замъка Уиндзор тази година е била помрачена от заплаха за живота на кралица Елизабет II. Според “The Sun” този уикенд тя е била нападната от маскиран мъж, въоръжен с арбалет.

Медията докладва, че 19-годишният, който вече е задържан, е влязъл взлом с намерението да убие кралицата, твърдейки че това е неговото отмъщение за “клането в Амритсар през 1919 г.”.

Нападателят е качил видео в Snapchat минути преди да нахлуе в двореца. В него той разкрива плана си с думите: “Съжалявам. Съжалявам за това, което направих, и за това, което ще направя. Ще се опитам да убия Елизабет, кралицата на кралското семейство”.

Нарича себе си “индийски сит” и “Дарт Джоунс” – препратка към фантастичната поредица “Междузвездни войни” и злодея “Дарт Вейдър”.

Въпреки че сега кралицата е в безопасност и натрапникът е арестуван, случилото се носи голяма тревога на британци за сигурността на монарха. Полицията в момента опитва да установи как 19-годишният е успял да премине през охраната и телената ограда, заобикаляща замъка. Експерти споделят колко обезпокояващ е случаят, защото арбалетът може да бъде заплаха и отдалеч, а в случая нападателят е стигнал твърде близко до кралицата.

Не за първи път обаче тя изпада в подобна опасност. През 1982 година англичанин нахлува в покоите на кралицата през непроверен прозорец. Тогава обаче заплахата е била малка, а дори самата Елизабет II е запазила самообладание и е разговаряла с нападателя, преди той да бъде задържан от охраната.

Кралица Елизабет II отдаде почит на принц Филип с празничния си поздрав тази година

Това бе първата Коледа, която кралица Елизабет посреща сама след смъртта на принц Филип, а заради зачестилите случаи на коронавируса тя трябваше да отмени традиционното си пътуване до Сандрингам за празниците. За Коледа в Уиндзор са останали и принц Чарлз и Камила, за да бъдат до кралицата.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГОРЕЩИ НОВИНИ

Луи Томлинсън все още не е простил на Зейн Малик
Горещи новини06 ОКТОМВРИ 2022

Луи Томлинсън все още не е простил на Зейн Малик

Все още не е дошло времето за помирение между двете бивши звезди на One Direction.

Новият парфюм на Били Айлиш е с мирис на дъжд
Горещи новини06 ОКТОМВРИ 2022

Новият парфюм на Били Айлиш е с мирис на дъжд

Певицата ще изненада феновете си със специален аромат.

Måneskin в дъжда за „The Loneliest“
Горещи новини06 ОКТОМВРИ 2022

Måneskin в дъжда за „The Loneliest“

Новата балада на италианската рок група ни потапя в сълзи и самота, демострирайки интернационално звучене и изцяло различен облик.

Всички срещу Кание Уест: Медийната буря след шоуто Yeezy
Горещи новини06 ОКТОМВРИ 2022

Всички срещу Кание Уест: Медийната буря след шоуто Yeezy

Певецът се появи в блуза с надпис „White Lives Matter“. Поредната му скандална изява не само засенчи шоуто Yeezy, но и предизвика възмущение в социалните мрежи.