Звезди : Горещи новини19 ОКТОМВРИ 2022

Коя е Джоди Комър, най-красивата жена в света?

Според алгоритъм, базиран на пропорциите на лицето, това е най-красивата дама в света. След нея се нареждат Зендея, Бела Хадид и Бионсе.

Дали красотата е въпрос на математика, пропорции и хармоничност? Това е мнението на учените, които също разчитат на тези фактори при установяването на съвършенството на формите. Не е случайно, че има математически изчисление за дефиниране на идеалната красота: златното сечение, концепция, която често срещаме в света на красотата, като при избора на форма на веждите въз основа на лицето ни.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от UK Facial Plastic Surgeon (@drjuliandesilva)

Естетичният лицев хирург Джулиан Де Силва и неговият екип, който ръководи „Център за усъвършенствана лицева козметика и пластична хирургия“ в Лондон, тръгват именно от тази идея. Чрез алгоритъм и техники за картографиране на лицето, те установяват в проценти коя жена има най-хармоничното лице. Коя всъщност е тази, която се доближава максимално до съвършенството?

Коя всъщност е тази, която се доближава максимално до съвършенството?

За да се определи коя е най-красивата жена в света, бяха анализирани измерванията на всяка област на лицето, от челото до очите, от скулите до устните, до брадичката и челюстта. Е, британската актриса Джоди Комър се доближава най-много до символа, който представлява златното сечение.

Е, британската актриса Джоди Комър се доближава най-много до символа, който представлява златното сечение.

Коя всъщност е Джоди Комър?

29-годишната красавица, родена и израснала в Ливърпул, е най-известна с участието си в телевизионния сериал „Killing Eve“, който печели Бафта и Еми. Британският Vogue я включва сред най-влиятелните жени за 2018 г., а Forbes прави същото през следващата година, поставяйки я сред „30-те под 30 години“.

Руса коса, топъл тен и зелени очи, Джоди Комър постигна резултат 94,52 % според доктор Джулиан Де Силва. Резултат, който се доближава до съвършенството на златното сечение повече от всички нейни „опонентки“, взети под внимание от алгоритъма.

Коя всъщност е Джоди Комър?

Кои са останалите красавици в класацията?

В допълнение към честта на първото място, трябва да признаем още една на Джоди Комър. А именно това, че е изместила Зендея от грабването на златен медал по красота. Актрисата няколко години подред бе смятана за най-красивата жена в света. Тази година тя е с втори резултат, малко по-нисък от този на Комър – 94,37%.

На трето място е Бела Хадид с 94,35%, а на четвърто Бионсе. Топ 10 допълват Ариана Гранде, Тейлър Суифт, Джордан Дън, Ким Кардашиян, Дипика Падуконе и Хойон Джънг.

Кои са останалите красавици в класацията?

ВИЖТЕ ОЩЕ: Все още не сме превъзмогнали визията на Зендея за Valentino

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГОРЕЩИ НОВИНИ

Дженифър Лопес споделя любопитни тайни за личния си живот
Горещи новини05 МАЙ 2023

Дженифър Лопес споделя любопитни тайни за личния си живот

Наскоро звездата разкри повече за своите близнаци Макс и Еме в телевизионно шоу.

Шакира е щастлива в Маями
Горещи новини05 МАЙ 2023

Шакира е щастлива в Маями

Почти година след раздялата си с Жерар Пике, Шакира изглежда си върна желанието за живот.

Приянка Чопра и Ник Джонас
Горещи новини05 МАЙ 2023

Приянка Чопра и Ник Джонас: Любовна история на червения килим

Прожекцията на най-новия филмов проект на индийската актриса се състоя тази сряда, 3-ти май в Ню Йорк.

Met Gala 2023
Горещи новини04 МАЙ 2023

Когато срещнеш повече от един бивш на Met Gala 2023

Звездното събитие се превърна в доста стресираща вечер за няколко знаменитости.