Звезди20 СЕПТЕМВРИ 2022

Кейт Мидълтън и перлената огърлица на кралица Елизабет

Новата принцеса на Уелс ще продължи традицията, свързана със задължителните за външния вид на починалия суверен перли, започнала от кралица Виктория.

Потвърждението пристигна директно от кралския двор. Колието, носено от Кейт Мидълтън на обяда, организиран за генерал-губернаторите на нациите от Британската общност, е на кралица Елизабет.

Колието, носено от Кейт Мидълтън на обяда, организиран за генерал-губернаторите на нациите от Британската общност, е на кралица Елизабет.

Когато видяхме трите наниза перли за първи път върху черната рокля на принцесата на Уелс, това бе само хипотеза, която сега все пак се потвърждава. Тази огърлица е толкова представителна за стила на кралица Елизабет.

Когато видяхме трите наниза перли за първи път върху черната рокля на принцесата на Уелс, това бе само хипотеза, която сега все пак се потвърждава.

В периода на траур ставаме свидетели на много промени: една от тях е новата история, която се пише по повод личната колекция от бижута, принадлежала на суверена.

Трудно е да се определи кое точно е колието, което всъщност носеше Кейт. Съдейки по дължината му, определено не е това, което Елизабет обикновено носеше в дневните си ангажименти, но и в моментите на почивка.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от The Royal Family (@theroyalfamily)

„Тя носеше една и съща перлена огърлица всеки ден“, сподели още Сам Коен, бивш помощник-личен секретат на кралицата. „Елизабет II изобщо не се интересуваше от материални неща“, допълни още той. А ние потвърждаваме, че всъщност въпросните три наниза перли изглеждат по-тесни и по-къси.

Кралският експерт по бижута – Лорън Кийна смята, че е проследила историята на въпросната огърлица. В профила в Twitter се съобщава за изображение, датиращо от едно от събитията на Platinum Jubilee през 2012 г.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от The Royal Family (@theroyalfamily)

За страстта на Елизабет II към перлите

Говори се, че кралицата е наследила тази силна страст към перлите от нейните майка и баба. Традицията обаче е консолидирана от кралица Виктория, която на свой ред следва примера на суверените преди нея.

„Тя даваше на всяка от своите дъщери и внуци по една перла всяка година на рождения им ден, така че когато навършат пълнолетие, на 18 години, да имат достатъчно перли за огърлица“, обяснява Лесли Фийлд.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от The Royal Family (@theroyalfamily)

Бащата на кралицата, крал Джордж VI, и подарява тънка платинена верижка, към която добавя по две перли на всеки рожден ден. Джордж V, дядото на Елизабет, също и подарява три наниза перли през 1953 г.

Можем да ги видим в изображенията от коронацията на крал Джордж VI през 1937 г., които ни показват кралското семейство на балкона на Бъкингамския дворец. Тогава Елизабет II е само на 11 години, а бижуто е едно от първите, част от много дълга поредица.

Е, вече сме сигурни, че перлената огърлица ще остане константа във визията на Кейт Мидълтън.

Е, вече сме сигурни, че перлената огърлица ще остане константа във визията на Кейт Мидълтън. Навик, който ще надхвърли периода на траур, характеризиращ се с перли и диаманти. В крайна сметка, това бижу е ценно от хиляди гледни точки – историческа, емоционална и икономическа  – и новата принцеса иска да бъде достоен негов пазител.

В крайна сметка, това бижу е ценно от хиляди гледни точки – историческа, емоционална и икономическа  - и новата принцеса иска да бъде достоен негов пазител.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Снимката от погребението на кралица Елизабет II, която трогна света

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗВЕЗДИ

Брад Пит и Джордж Клуни се събират отново за „Wolves“
Горещи новини27 ЯНУАРИ 2023

Брад Пит и Джордж Клуни се събират отново за „Wolves“

След 15 години актьорът от „Вавилон“ отново дели снимачната площадка с колегата си от „Ocean’s Eleven“.

Какво знаем за Люсиен Лависконт от TikTok?
Горещи новини27 ЯНУАРИ 2023

Какво знаем за Люсиен Лависконт от TikTok?

Актьорът се превърна в една от най-актуалните теми в социалните мрежи, откакто се появи във втори сезон на „Emily in Paris“.

Среща с Андрю Гарфийлд: Само ако сте правилната зодия
Горещи новини27 ЯНУАРИ 2023

Среща с Андрю Гарфийлд: Само ако сте правилната зодия

На червения килим на наградите Златен глобус актьорът сподели, че е истински фен на астрологията.

Кая Гербер има какво да ни каже
Горещи новини27 ЯНУАРИ 2023

Кая Гербер има какво да ни каже

21-годишният модел изрази своето мнение по все по-актуалния дебат на тема „nepo baby“.