Тайните убийци на една връзка

Прибързаните решения и етикетите носят незабавен провал в една връзка

Психолог с 30-годишен опит споделя кои са най-често срещаните фактори, които причиняват провала във връзките.

В книгата си “Защо не можеш да прочетеш мислите ми” д-р Джефри Бернстайн нарича тези няколко типични начина на мислене “тайните убийци на една връзка”.

Те лесно се вмъкват в ежедневието ни особено ако връзката преминава през труден период или партньорите са прекарали много време един с друг и са забравили причините да се обичат. Точно затова д-р Бернстайн напомня да обърнем внимание на неговите предупреждения в периода след карантината.

Често тези фактори се проявяват заедно и незабавно обричат връзката.

Тайните убийци на една връзка

Капанът “Всичко или нищо”

Схващането, че партньорът ни е или най-страхотният, или най-ужасният никога не е в помощ на добрите отношения. Ако не сме готови да приемем, че човекът до нас си остава просто човек – с хубавите и лошите страни – то тогава не сме и готови за пълноценна връзка.

5 въпроса, които всяка щастлива двойка може да си отговори

Прибързани изводи

“Той си купи ново оборудване за колата, въпреки че си бяхме казали, че ще спестяваме. Завинаги ще останем бедни, прави го напук на мен – той е решил да саботира щастието ни”. В момента на спора подобни мисли могат да нахлуят в ума ни. Ключът към успешната комуникация е първо да поговорите с партньора си за притесненията си, преди да позволите те да афектират отношенията ви – това разделя щастливите двойки от нещастните.

Бомбата “трябваше”

Комуникацията отново се оказва най-важният фактор за щастието. Никой не чете мисли и ако не се научите да говорите с партньора си, няма как да получите точно това, което сте си наумили. “Той трябваше да знае, че съм му ядосана. Той трябваше да помисли първо за мен. Той трябваше да осъзнае какво всъщност исках” – оставете тези мисли настрана и поговорете с човека до себе си.

Тайните убийци на една връзка

Етикетите

Не, партньорът ви не е като “всички други мъже”, не е “мамино момче” или каквото и друго да сте се изкушили да го наречете в изблик на гняв. Свикнали сме да живеем с етикетите, които другите ни слагат, и самите ние да налагаме други етикети. Но точно във връзката генерализирането и приравняването с останалите не е решението.

Обвиненията

Колкото и да ни се иска да обвиним някой друг за всичките си проблеми рядко вината пада само върху едната страна. Потърсете вината първо в себе си, преди да прехвърлите отговорността върху партньора.

Новите правила в секса

Как да отблъснем един мъж на първа среща

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Доказано: Не е важно да сте красиви, за да правите хубав секс
Връзки & секс06 АПРИЛ 2022

Секс след раздялата - да си го позволим ли?

До какво води "една последна вечер заедно"?

Кой изневерява в Tinder
Връзки & секс25 МАРТ 2022

Кой изневерява в Tinder

Проучванията разкриха кой пол използва приложението по-често във връзка

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна
Връзки & секс18 МАРТ 2022

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна

Щастието във връзката може да се постигне съвсем лесно, ако правите тези три неща

Най-важното качество, което ни прави привлекателни
Връзки & секс12 ФЕВРУАРИ 2022

Романтичните филми могат... да спасят връзката ви

Ако се чудите как да прекарате този Свети Валентин...