Психология : Връзки & секс20 СЕПТЕМВРИ 2016

По-добър ли е сексът за мъжете, когато има любов?

“За мен сексът с някой, когото обичаш е свързан с усещането, че си „намерил“ нещо. Много е осезаемо това чувство за откриване на нещо, което преди това е липсвало в изживяванията ти.”

Какво е усещането за мъжа, когато прави секс с момиче, в което е влюбен?

Анкета на списание JOY разкрива, че за силния пол изживяването е съвсем различно, когато има чувства. От екипа са разпитали 15 мъже и почти всички от тях споделят, че чувствата пренасят креватните занимания на съвсем ново измерение.

Със сигурност ще ви е любопитно да прочетете някои от техните изповеди:

„За мен сексът с някой, когото обичаш е свързан с усещането, че си „намерил“ нещо. Много е осезаемо това чувство за откриване на нещо, което преди това е липсвало в изживяванията ти. Нещо, което те кара да се чувстваш цял и което не могат да ти дадат нито случайните забежки, нито дори дългогодишните авантюри, в които обаче няма любов.“ (Лазар, 27)

„Различно е. Толкова е различно, че дори смятам, че това може би е най-добрият начин да определиш със сигурност дали си влюбен, или с едно момиче те свързва само похотта.“ (Орлин, 26)

„Технически погледнато, съм правил по-добър секс с момичета, в които не съм бил влюбен. Но в същото време с тях не съм оставал толкова удовлетворен. Все още се опитвам да си обясня съвсем ясно защо е така.“ (Георги, 23)

„Хората постоянно обясняват как сексът е по-хубав, когато си влюбен, но аз, честно казано, не намирам голяма логика в това. Сексът си е секс – или имате химия и знаете какво правите, или не. Не си представям как любовта може изведнъж да ти даде някакви магически секс сили и в един миг да те направи по-добър!“ (Ивайло, 24)

„Това, което ме впечатли най-силно в секса с последното момиче, с което бяхме влюбени един в друг, е как тя по един много спонтанен и естествен начин се грижеше за моето удоволствие. Не беше ми се случвало до този момент.“ (Чавдар, 25)

„Да, различно е, определено. Но ако приемаш нещата такива, каквито са и не търсиш любов там, където я няма, и сексът без чувства може да бъде нещо много, много приятно. Целият проблем според мен е в това, че много хора, основно жените, очакват да изживеят някакъв вид любов по време на случайния секс, а случайният секс просто не се прави с такава идея. Има си авантюри, на които целта е просто да задоволиш нагона си и да се почувстваш за час-два по-малко самотен. Когато си наясно с този факт и имаш достатъчно самочувствие да не се вкопчваш като удавник в човека, с когото спиш, можеш да се наслаждаваш на уникално як секс и без любов.­“ (Калоян, 30)

Целия текст можете да прочетете в JOY Октомври, който е вече на пазара.
14329874_1320436274641969_2454790776491476262_n

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Доказано: Не е важно да сте красиви, за да правите хубав секс
Връзки & секс06 АПРИЛ 2022

Секс след раздялата - да си го позволим ли?

До какво води "една последна вечер заедно"?

Кой изневерява в Tinder
Връзки & секс25 МАРТ 2022

Кой изневерява в Tinder

Проучванията разкриха кой пол използва приложението по-често във връзка

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна
Връзки & секс18 МАРТ 2022

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна

Щастието във връзката може да се постигне съвсем лесно, ако правите тези три неща

Най-важното качество, което ни прави привлекателни
Връзки & секс12 ФЕВРУАРИ 2022

Романтичните филми могат... да спасят връзката ви

Ако се чудите как да прекарате този Свети Валентин...