Психология : Връзки & секс18 ДЕКЕМВРИ 2020

Окей ли е да скъсаме по Коледа?

Винаги има 2 опции при тази раздяла и да, никога не е лесно

Раздялата никога не е лесна, защо да я отлагате…

Не се чувствате щастливи във връзката си и не виждате вариант нещата да се подобрят в бъдеще? Скоро обаче предстоят празници и знаете, че ако решите да сложите край, човекът до вас ще ги прекара, чудейки се защо се е случило така и къде е сгрешил… Ще бъде сам или със семейството си, което ще задава къде повече, къде по-малко тактични въпроси и ще констатира: “Изглеждахте толкова щастливи заедно!“.

Тези изваждащи от зоната на комфорта предположения често отвеждат инициаторите на раздялата към погрешната идея да отложат случването й за след празничния сезон. За да спестят на половинката си негативните емоции, през които задължително ще премине, ако се окаже отхвърлената страна.

Окей ли е да скъсаме по Коледа?

Ето няколко причини, които ще ви убедят, че не трябва да отлагате раздялата, ако смятате, че тя е неизбежна:

  1. Ако не сложите край, ще се наложи да прекарате празниците с партньора си. Така е много вероятно след злополучния финал той/тя да заподозре, че сте планирали тази стъпка по-рано и да е още по-огорчен от факта, че не сте проявили смелост да го направите навреме.
  2. Ще му спестите разходи – ако още не е купил подарък за вас и близките ви.
  3. Ще си спестите разходи, ако трябва да пътувате някъде заедно.
  4. Няма да му създавате илюзорни спомени от на пръв поглед весело прекарани празнични дни. Да се чувстваш излъган е не по-малко тежко от това да бъдеш изоставен от някого.
  5. Ако сте в дълга връзка, имайте предвид, че е много вероятно да получите предложение за брак по време на коледните и новогодишните празници. Сега си представете човек, който очаква „ДА“, а вместо това получава: “Не мога повече!“

Окей ли е да скъсаме по Коледа?

Ако пък вие сте зарязаната страна, опитайте някоя от следните стъпки, които ще ви преведат бавно, но сигурно през болката на този опит:

Окей ли е да скъсаме по Коледа?

  1. Опитайте се да не оставате сами задълго. Вярно е, че някои хора преминават през трудните етапи, усамотявайки се, но за други изолацията може да се окаже пагубна. Не отхвърляйте възможност за срещи и партита, само защото някой е решил, че не иска да продължи живота си с вас.
  2. Уведомете близки и приятели предварително. Ако е възможно им пишете в чат или се чуйте по телефон. Спестете си обясненията на живо какво, кога и как се е случило.
  3. Ако все пак има хора, на които не може да кажете дистанционно, измислете кратка, лишена от детайли и пояснения фраза: „С Х вече не сме заедно, мисля, че така е по-добре и за двамата“.
  4. Не се хвърляйте веднага в нови връзки. В този период ще сте по-уязвими и е възможно преценката ви за новия човек да не бъде тази, която ще си създадете, когато емоциите се уталожат.

Как да се справим с коледната депресия?

Как турбо връзките промениха правилата в любовта

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Доказано: Не е важно да сте красиви, за да правите хубав секс
Връзки & секс06 АПРИЛ 2022

Секс след раздялата - да си го позволим ли?

До какво води "една последна вечер заедно"?

Кой изневерява в Tinder
Връзки & секс25 МАРТ 2022

Кой изневерява в Tinder

Проучванията разкриха кой пол използва приложението по-често във връзка

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна
Връзки & секс18 МАРТ 2022

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна

Щастието във връзката може да се постигне съвсем лесно, ако правите тези три неща

Най-важното качество, което ни прави привлекателни
Връзки & секс12 ФЕВРУАРИ 2022

Романтичните филми могат... да спасят връзката ви

Ако се чудите как да прекарате този Свети Валентин...