Наистина ли януари е месецът на разводите?

И как да избегнем новогодишните раздели

Разводът и раздялата с партньора може да се случи във всеки момент от връзката, независимо кое време на годината е и всеки път болката е голяма.

Много бракоразводни адвокати обаче твърдят, че повече семейства се разделят именно през първия месец от новата година. Причините за това са няколко – двойките избират да не нарушат щастието и споделените моменти в семейството, затова отлагат раздялата за след празниците, други пък използват времето около новата година за равносметка и това ги води до нуждата от промяна.

Въпреки това, противно на твърденията, последни статистики доказват, че всъщност най-много разводи се случват през месеците март и август. И отново потенциалните причини се крият в празниците и споделените щастливи моменти.

Наистина ли януари е месецът на разводите?

В месеца точно след Свети Валентин много двойки осъзнават, че връзката им не е това, което биха искали да изглежда. През лятото пък често след семейните ваканции различията между двама души стават още по-очевидни.

4 са зодиите с най-успешни дълги връзки

Често срещана е и хипотезата за “разрушеното обещание”. “Хората се чувстват нещастни в своите бракове, затова отиват на почивка заедно, която използват като възможност да си дадат последен шанс, а това, за което са се надявали, накрая не се случва”, обяснява Брайнс, професор по психология.

За да избегнем раздялата през което и да е време от годината, най-важното, оказва се, е комуникацията – винаги да знаем, че с половинката си вървим в една и съща посока, а очакванията от връзката ни да са еднакви и реалистични.

Има ли шанс при втория брак?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Доказано: Не е важно да сте красиви, за да правите хубав секс
Връзки & секс06 АПРИЛ 2022

Секс след раздялата - да си го позволим ли?

До какво води "една последна вечер заедно"?

Кой изневерява в Tinder
Връзки & секс25 МАРТ 2022

Кой изневерява в Tinder

Проучванията разкриха кой пол използва приложението по-често във връзка

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна
Връзки & секс18 МАРТ 2022

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна

Щастието във връзката може да се постигне съвсем лесно, ако правите тези три неща

Най-важното качество, което ни прави привлекателни
Връзки & секс12 ФЕВРУАРИ 2022

Романтичните филми могат... да спасят връзката ви

Ако се чудите как да прекарате този Свети Валентин...