Психология : Връзки & секс12 ОКТОМВРИ 2018

Кой тип хора се развеждат най-често?

Обърнете внимание на поведението на партньора си, преди да кажете “да”

Има няколко предупредителни знака, за които трябва да внимавате

Никой не встъпва в брак, мислейки, че ще стигне до развод. Въпреки това, хората постоянно се разделят, но причините не винаги са едни и същи.

Повечето хора установяват, че с времето дадена черта в партньора им ги изнервя все повече и повече до степента в която не издържат и си тръгват. Други пък осъзнават, че от години спорят за едно и също нещо и не виждат как някога ще разрешат споровете си. А трети просто губят интерес и търсят нова тръпка и различна емоция.

Коя е най-честата причина за развод

Независимо какво точно довежда една двойка до развод, има няколко типа хора, при които вероятността бракът им да проработи и да издържи теста на времето, е почти нулева.

Ето и кои са те:

Тип №1: Нереалистични очаквания

Този тип хора очакват, че когато кажат “ДА” небесата просто ще се отворят за тях и от тук насетне ги очакват само радости и щастливи моменти. Те не са готови да се справят с трудности, тъй като в тяхното съзнание бракът е равен на липса на проблеми. 

Освен това, хората с нереалистични очаквания, вярват, че партньорът им може да им даде всичко, за което са мечтали и още повече да играе няколко роли едновременно: тази на съпруг/а, приятел, любовник, психолог, и т.н. Такъв тип хора изпадат в истинска криза, когато нещо в брака им не върви идеално и поради тази причина много често завършват разведени, защото не могат да понесат това, че мечтите и илюзиите им са разрушени. 

Кой тип хора се развеждат най-често?

Тип №2: Липса на комуникация

Във всички човешки взаимоотношения комуникацията е ключът към мир и разбирателство. Когато става дума за брак с човек, който не комуникира с вас, нещата са просто обречени на провал. 

Ако партньорът ви не желае да споделя своите чувства, желания и да ви показва как реагира на вашите думи и действия, дори да сте надарени с умението да четете мисли, пак ще ви е изключително трудно да разгадаете какво се случва с него. Много често такъв тип хора премълчават (дори с години) проблем, който постепено назрява и в един прекрасен момент пракратяват отношенията си с вас, а вие най-често оставате с пръст в устата и един куп въпроси какво се е случва.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Доказано: Не е важно да сте красиви, за да правите хубав секс
Връзки & секс06 АПРИЛ 2022

Секс след раздялата - да си го позволим ли?

До какво води "една последна вечер заедно"?

Кой изневерява в Tinder
Връзки & секс25 МАРТ 2022

Кой изневерява в Tinder

Проучванията разкриха кой пол използва приложението по-често във връзка

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна
Връзки & секс18 МАРТ 2022

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна

Щастието във връзката може да се постигне съвсем лесно, ако правите тези три неща

Най-важното качество, което ни прави привлекателни
Връзки & секс12 ФЕВРУАРИ 2022

Романтичните филми могат... да спасят връзката ви

Ако се чудите как да прекарате този Свети Валентин...