Психология : Връзки & секс02 СЕПТЕМВРИ 2021

Френски уроци за любовта и брака

Бъдете любовниците на съпрузите си, вместо да се страхувате от изневяра и още за връзките по френски

Пред Vogue французойките разкриват как те запазват любовта жива в един брак.

Наред с всичко друго, с което свързваме Франция, тя е и страната, олицетворение на любовта и страстта. Париж неслучайно е смятан за един от най-романтичните градове в света, а красотата на жените там буди всеобщото възхищение във всеки сценарий.

Сега няколко французойки разкриват пред Vogue какво прави тяхната любов специална и какви са тайните на щастливия брак според тях. Споделяме ги с вас, защото така или иначе се вслушваме в съветите на французойките за всичко друго, защо не и за това.

“Изневярата е надценена. Бъди любовницата на съпруга си вместо това.”

Има едно често срещано клише, че французойките са по-широкоскроени по отношение на изневерите и отворените връзки спрямо другите жени по света. Това не е съвсем невярно, след като само 47% от жените във Франция споделят, че изневярата е напълно неприемлива в един брак, в сравнение с цели 84% в Америка.

Но това не значи, че тайната на щастливата връзка е в полигамията. “Не се интересувам дали президентът ми прави секс с други жени, това не е мой проблем. Но се надявам, че моят мъж няма да направи същото с мен”, споделя една французойка пред Жо Пиаца, авторката на книгата “How to Be Married (What I Learned From Real Women on Five Continents About Surviving My First Really Hard Year of Marriage)“.

Френски уроци за любовта и брака

Това, на което французойките всъщност разчитат, е, че могат да направят връзката си достатъчно вълнуваща, че да няма нужда от външни хора, които да въведат искрата. “Никой не обича да му бъде изневерявано. Никой не иска да види своя мъж в ръцете на друга жена. Затова се дръж като любовницата и това няма да се случи.”

“Ако ти си скучна, и връзката ти ще бъде скучна.”

Кратко, точно, малко остро, но напълно правилно – затова и еднотипното ежедневие е най-големият враг на успешните връзки. Рядко ще видите французойките да си говорят на скучни, нищоказващи теми с половинката.

“Когато отидете на ресторант, остави проклетия телефон и не говори за пране или за счупената тоалетна. Един мъж ще си говори ли с любовницата си за тоалетни? Говорете си за интересното в живота, оставете оплакването за приятелките и колегите”, споделя друга французойка.

“Не забравяйте да флиртувате.”

“Гледайте на съпруга си, сякаш искате да правите секс с него” – казва една французойка за нуждата от флирт във връзките.

С годините повечето двойки забравят за романтиката помежду им и с това жертват тази така специална искра, но флиртовете са точно това нещо, за което един мъж би отишъл при друга жена (същото, разбира се, важи и в обратен знак).

Затова обличайте сексапилно бельо, флиртувайте и бъдете авантюристи във връзката си и ще я запазите все така щастлива.

Малките неща, които правят една връзка специална

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Доказано: Не е важно да сте красиви, за да правите хубав секс
Връзки & секс06 АПРИЛ 2022

Секс след раздялата - да си го позволим ли?

До какво води "една последна вечер заедно"?

Кой изневерява в Tinder
Връзки & секс25 МАРТ 2022

Кой изневерява в Tinder

Проучванията разкриха кой пол използва приложението по-често във връзка

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна
Връзки & секс18 МАРТ 2022

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна

Щастието във връзката може да се постигне съвсем лесно, ако правите тези три неща

Най-важното качество, което ни прави привлекателни
Връзки & секс12 ФЕВРУАРИ 2022

Романтичните филми могат... да спасят връзката ви

Ако се чудите как да прекарате този Свети Валентин...