7 фактора за щастлива връзка

Няколко неща, върху които да помислите, когато поставяте отношенията си на кантар

Хората твърдят, че напълно перфектни отношения не съществуват. Днес обаче няма да разбиваме подобни митове, а ще ти помогнем да разбереш дали твоята връзка е идеалната за теб.

Учените прекарват години в опити да открият истината, която лежи в основата на успешните дълготрайни връзки. Залозите неоспоримо са високи: да се отдадеш на една връзка означава години раздаване, преговаряне, получаване и препускане през живота редом с партньора ти. Кой да бъде този човек може да е най-сполучливият ти избор, или най-голямата ти грешка. Затова ти представяме няколко повратни момента, върху които да се замислиш, когато поставяш отношенията с партньора си на кантар.

И двамата ли…. 

се грижите за здравето си?

Забрави за тези “противоположностите се привличат” отживелици! Проучвания от последните години сочат, че сходните черти и интереси са това, което хората намират за привлекателно един в друг. И ако си мислиш, че говорим за образование, религия или дори чиста физическа атрактивност, всъщност грешиш. Оказва се, че разликите в тренировъчните навици са изненадващо важна предпоставка за несъответствие в отношенията между двама души. Хората, които обичат да тренират и са превърнали това в нещо повече от хоби, изпитват естествено влечение към други, които споделят тяхната страст. Споделеният интерес към спорта и здравословният начин на живот предразполага към много други сходства в начина, по който двамата прекарват свободното си време, и е един от факторите за хармонична и успешна връзка.

7 фактора за щастлива връзка

сте задоволени сексуално?

Тук важи правилото, че не количеството е от значение, а качеството! Не прибързвай с тревожните заключения, ако с партньора ти не правите секс толкова често, колкото в началото на връзката си. Интимните отношения еволюират и поемат по своя естествен път и това да не правите секс всеки ден е част от него. Важното е и двамата да изпитвате удоволствие от сексуалния акт и всеки да върши своята част с искрено желание. Женените двойки са по-щастливи с брака си, когато са сексуално задоволени, но и нуждата от топли отношения извън спалнята е също толкова значима. С други думи, сексуалните и несексуалните компоненти са еднакво важна част в едни интимни отношения и допринасят по равно за успешна връзка.

не мислите за други хора?

Ако обръщаш подозрително голямо внимание на симпатични непознати или улавяш себе си в мисли за други мъже, вероятно си по-малко отдадена на настоящия си партньор, отколкото подозираш. Учените твърдят, че проявата на внимание към други атрактивни алтернативи, дори имплицитно, сигнализира за разрив в отношенията.

7 фактора за щастлива връзка

Цялата статия можете да прочетете в новия брой на списание JOY – на пазара от днес!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Доказано: Не е важно да сте красиви, за да правите хубав секс
Връзки & секс06 АПРИЛ 2022

Секс след раздялата - да си го позволим ли?

До какво води "една последна вечер заедно"?

Кой изневерява в Tinder
Връзки & секс25 МАРТ 2022

Кой изневерява в Tinder

Проучванията разкриха кой пол използва приложението по-често във връзка

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна
Връзки & секс18 МАРТ 2022

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна

Щастието във връзката може да се постигне съвсем лесно, ако правите тези три неща

Най-важното качество, което ни прави привлекателни
Връзки & секс12 ФЕВРУАРИ 2022

Романтичните филми могат... да спасят връзката ви

Ако се чудите как да прекарате този Свети Валентин...