Психология : Връзки & секс25 ФЕВРУАРИ 2021

10 причини за ниско либидо

Тези неща определено повлияват на интимните отношения с половинката ни!

Пламъкът на страстта мъждука в леглото ви, ето няколко фактора, които съдействат за това.

1. Прекарвате много време с телефона си

Истината е, че дигиталните устройва ни помагат да сме във връзка с всеки постоянно, освен, разбира се, с партньора си. Много жени признават, че денят им започва и приключва със скролване на екрана на мобилния.

2. Вторачвате се в домашните задължения

Да приготвите вечеря, да оправите масата, да заредите съдомиялната – случва се всеки ден и изглежда като стъпка, която не може да пропуснете. Тя обаче може да ви отнеме час от вечерното време за комуникация с любимия, за чаша вино или филм, който отдавна планирате да изгледате.

10 причини за ниско либидо

3. Не тренирате достатъчно

Физическото движение ще ви тонизира и със сигурност ще повлияе позитивно на нивата на либидото ви. 20 минути на домашен уред, онлайн аеробика в YouTube или лек крос в парка, ще ви направят много по-свежи и в настроение за…

4. Не се чувствате във форма

Негативното отношение към тялото ви, няколко качени покрай празниците килограми, могат да се превърнат в неприятна емоция, която ще изиграе лоша шега на интимните ви отношения. Имайте предвид, че ако избягвате секса поради това, рискувате партньорът ви да стигне до погрешни заключения за отношенинето ви към него като цяло.

5. Търсите Холивуд романтика

Красивите сцени от филмите не трябва да ви служат за ориентир как трябва да изглежда вашата романтична вечер у дома. Не очаквайте нещата да се случват по предварителен план или да са режисирани като в романтична комедия.

10 причини за ниско либидо

6. Прекалено ви е удобно в тази връзка

Не се карате, нямате противоречия относно нищо свързано с бита и общия ви живот, верни сте си един на друг… яко сте навлезли в коловоза на нещото наречено живот на семейни начала. Прекаленото спокойствие е търсено от много турбулентни връзки, но понякога може да ви лиши от тръпката, която идва с несигурността…

7. Последно време не се чувствате близки

За много жени, пълноценното общуване с партньора и най-вече споделянето са на една плоскост с интимността. Всъщност пътят към пълното й постигане минава именно през разговорите, смеха, закачките, споделените мигове.

10 причини за ниско либидо

8. В спалнята ви липсва уют

Обстановката има значение почти колкото размера! Не може край леглото ви да има натрупани на нощното шкафче джунджурии, телевизорът да е включен на канал с ужасяващи новини и вие да се настроите за ласки, просто няма начин. Създадете атмосфера, която ще ми предразположи към романтика с малко свещи, настолни лампи с топла светлина, защо не красиви декорации или кристали?

10 причини за ниско либидо

9. Взимате лекарства, които…

Могат да повлияят физиологично на организма ви в този смисъл. Да! Незабавно проверете опаковката, ако взимате антидепресанти, наскоро сте пили антибиотици или други таблетки за хормонални терапии.

10 причини за ниско либидо

10. Ежедневието ви е скучно

Има една приказка, че ако животът ви е скучен и сексът ще е скучен. Научете се да разнообразявате дните си и да си измисляте занимания, с които да провокирате себе си и половинката си.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Доказано: Не е важно да сте красиви, за да правите хубав секс
Връзки & секс06 АПРИЛ 2022

Секс след раздялата - да си го позволим ли?

До какво води "една последна вечер заедно"?

Кой изневерява в Tinder
Връзки & секс25 МАРТ 2022

Кой изневерява в Tinder

Проучванията разкриха кой пол използва приложението по-често във връзка

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна
Връзки & секс18 МАРТ 2022

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна

Щастието във връзката може да се постигне съвсем лесно, ако правите тези три неща

Най-важното качество, което ни прави привлекателни
Връзки & секс12 ФЕВРУАРИ 2022

Романтичните филми могат... да спасят връзката ви

Ако се чудите как да прекарате този Свети Валентин...