Само 32% от българските жени се чувстват красиви

Проучването е на Dove, проведено в полза на техния специален проект “Книга за истинската красота”

Фотограф: Виктор Кожухаров, Q Shot

Само 32% от българките, участвали в анкета на Dove, смятат себе си за красиви.

Какво всъщност определя красотата ни? Кой и защо създава шаблона? Доколко сме длъжни да живеем живота си като жени, зависими от този шаблон?

Тези въпроси повдига козметичната компания Dove, която стои зад новия проект “Книга за истинската красота”. В нея десет обикновени жени разказват своите необикновени истории за това как са открили своето самочувствие, при това всяка от тях го е открила по различен път, но в крайна сметка вътре в себе си.

Като част от проекта компанията провежда анкета сред над 4000 жени на възраст от 16 до 65 години от всички краища на България. Оказва се, че едва една трета от тях имат усещането, че са красиви. 57% от жените заявяват, че виждат красотата в семейството и децата. И все пак, 71% от запитаните мислят, че това, което прави една жена красива, е нейната вътрешна увереност, сила и спокойствие.

Последното получава и своето материално доказателство – изданието “Книга за истинската красота”, дело на Dove. В нея историите на десетте избрани дами са разказани вълнуващо и запомнящо се от писателите Теа Денолюбова, Ралица Генчева, Деси Нико, Ралица Стоянова, Елица Мавродинова, Радослав Гизгинджиев и Росен Димитров.

Изданието бе представено на специално събитие в клуб “Книгата” в София, където присъстваха както авторите, така и участничките, разказали своите истории. Вълнението им очевидно бе споделено, а от сцената то бързо се пренесе и върху всички поканени гости.

Защото посланието, че красотата ни идва от това да обичаме и да бъдем обичани, да се чувстваме ценни за близките си и да живеем свободно, нямаше как да не ни докосне. Ще докосне и вас!

Книгата ще бъде разпространявана безплатно в книжарници “Сиела” до 18 юли, като може да бъде изтеглена и в електронен формат от https://dovemybeauty.bg/real-beauty-book.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

5+1 съвета как да бъдете по-успешни на нова работна позиция
Better me07 АПРИЛ 2022

5+1 съвета как да бъдете по-успешни на нова работна позиция

Дайте силно начало на кариерата си

Методът Помодоро и защо работи
Better me30 МАРТ 2022

Методът Помодоро и защо работи

Това е най-ефективният life hack от 1980 насам

Четири сутрешни навика, които да усвоим за повече щастие
Better me08 МАРТ 2022

Четири сутрешни навика, които да усвоим за повече щастие

Какво правят щастливите хора, за да си донесат позитивни емоции още в началото на деня?

10 неща, които всяка жена трябва да направи сама поне веднъж
Better me06 МАРТ 2022

10 неща, които всяка жена трябва да направи сама поне веднъж

Понякога собствената ни компания ни е напълно достатъчна