Психология : Better me29 АВГУСТ 2018

Подозирате, че една жена е истинска кучка? Тази статия ще ви даде отговора

Разпознайте сигналите на нарцисизма

При жените нарцисизмът има специфични проявления. И също както мъжете нарциси, жените с такова разстройство могат на прима виста да бъдат приятни и дори силно очарователни.

Понякога обаче идва момент, в който интуицията ти е цапардосана от усещането, че приятелката ти е злонамерена, егоистична и погълната от завист и алчност.

В такава ситуация, човек се разкъсва между привидната близост и хем не иска да скъса връзката, хем се усеща напрегнат и психически изпит след времето, прекарано с така наречената “приятелка”.

Как да разпознаем жената-нарцис?

Садистична наслада от чуждото нещастие

Типичната нарцистична персона изпитва отвратително удоволствие от чуждите проблеми. Може да забележите, че когато обсъжда някого, все избира хора с проблеми. Дали ще е колежка, която не може да зачене или приятелка, която подозира гаджето си в изневяра/ има проблеми с парите/ си е отменила пътуване в последния момент, тя постоянно гравитира към истории на хора в затруднено положение.

И още нещо: винаги се появява, когато знае, че вие самата се измъчвате от нещо. За сметка на това, когато всичко ви върви добре, ви отбягва.

10 вдъхновяващи истини за всяка жена

Постоянно съревнование с други жени и патологична ревност

Нарцисизмът при жените се характеризира с патологична завист и ревност към другите жени. Всяко чуждо постижение, личното щастие и добрият външен вид на другите ги влудяват. Неистово се съревновават с останалите представителки на своя пол за всичко.

При вида на някое привлекателно момиче, стават злобни. Ако някоя тяхна приятелка се омъжи, ще й се присмеят, че избраникът й е нисък, че букетът не подхождал на роклята… Изпитват непреодолима потребност да омаловажават, осмиват и директно да обиждат всяка жена, която изпъква с нещо.

Мъжете и жените не могат да бъдат “просто приятели”

Опит да саботира личния ви живот

Типичната приятелка-нарцис ще ви идеализира и обсипва с внимание в началото на познанството ви, за да се добере до определени ресурси и статус. След тази фаза обаче настъпва много по-грозна. Тогава ще се окажете въвлечена в триъгълници, в които тя ви пренебрегва демонстративно заради друга приятелка, говори зад гърба ви, плете интриги.

Не е рядкост такива жени да се опитат напълно съзнателно да ви навредят, например като кажат нещо компрометиращо за вас пред колегите ви или пред мъжа ви.

Истината за сексуалните фантазии на жените

Тя е свръхсуетна, обсебена от външния си вид и от материалните придобивки

Тъй като е водена от нуждата да установи и да демонстрира превъзходството си над другите жени, жената-нарцис постоянно се занимава с външния си вид. Не си позволява да излезе до кварталното кафене или до мола в неделя следобед, без да е прекарала два часа в разкрасяване и да е изпипала тоалета си до последната подробност.  Маниачка е и на тема материални придобивки, например дизайнерски дрехи и чанти, с които открито парадира.

Част от антуража й са една камара обожатели, плюс неколцина бивши. Тя много държи да се къпе в мъжко внимание и да знае, че стига да се пресегне, веднага може да докопа не един, а няколко мъже. Върти се в по няколко сюжетни линии едновременно – един просто не е достатъчен, трябва целият мъжки свят да бъде в краката й…

Ако осъзнаете, че в кръга ви от приятелки се намира такава персона, изолирайте се максимално от нея.

Може да се чувствате привързана, да имате общи спомени и да ви е мъчно, но имате предвид, че нарцисите – както мъже, така и жени – почти никога не се променят.

Внимавайте, когато мъж си прави селфита

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

5+1 съвета как да бъдете по-успешни на нова работна позиция
Better me07 АПРИЛ 2022

5+1 съвета как да бъдете по-успешни на нова работна позиция

Дайте силно начало на кариерата си

Методът Помодоро и защо работи
Better me30 МАРТ 2022

Методът Помодоро и защо работи

Това е най-ефективният life hack от 1980 насам

Четири сутрешни навика, които да усвоим за повече щастие
Better me08 МАРТ 2022

Четири сутрешни навика, които да усвоим за повече щастие

Какво правят щастливите хора, за да си донесат позитивни емоции още в началото на деня?

10 неща, които всяка жена трябва да направи сама поне веднъж
Better me06 МАРТ 2022

10 неща, които всяка жена трябва да направи сама поне веднъж

Понякога собствената ни компания ни е напълно достатъчна