Психология : Better me17 АВГУСТ 2018

Научете се да мислите като лидер!

Всяко велико постижение започва от ума

За да бъдете добър професионалист трябва да се научите да мислите като успешен лидер.

Лидерите знаят как да решават проблемите, как да отключат всичките си възможности и как да постигнат невъзможното. За да стигнат до върха, те са се научили как да мислят различно от масата и са постигнали повече, с много повече труд.

Добрата новина е, че мисленето като професионалист е нещо, което може да се научи. Като за начало, първо трябва да превърнете тези седем навика в свой начин на живот:

Онлайн навиците, които вредят на кариерата ви

Научете се да мислите стратегически

Какво означава това? Значи да можете да опростите дори най-големите трудности, да сте подготвени за всичко неочаквано, което може да се случи и да сте предвидили всички грешки, и как да се справите с тях. И всичко това започва с изготвянето на план. Стратегическото мислене ви прави по-огранизирани, а именно хората, които знаят какво точно ще правят днес, са наясно с това къде искат да бъдат утре.

Задавайте въпроси, дори когато смятате, че не трябва

Успешните лидери винаги поставят под въпрос нещата, които знаят и тези, които не знаят. Когато задавате въпроси, винаги получавате знания, дори на момента да смятате, че те не са ви нужни. А когато притежавате знания, притежавате и влияние. Влиятелните хора поставят под въпрос всичко, което останалите приемат като даденост. Дори само това може да ви направ по-креативни и иновативни.

Мислете в мащаб

Хората, които мислят напред във времето и за нещата, които не ги касаят в момента, тези, които виждат “голямата картина”, вместо да се фокусират единствено върху малките детайли, виждат това, което повечето хора не успяват да видят. Те могат да анализират ситуацията в дълбочина и да премислят всичко, от което тя зависи. Веднъж, след като сте се научили да свързвате точките по-добре от останалите, ще можете да грабнете всяка възможност, когато тя ви се отдаде.

5 качества, с които ще се издигнете в кариерата

Научете се да мислите като лидер!

Най-важните съвети за кариерата от най-успешните хора в света

Научете се да мислите фокусирано, когато проблемът го изисква. Тоест, научете се да не се влияете от външните фактори, които ви притесняват и отвличат вниманието ви от целта. Когато фокусирате мислите си в една точка, ще видите предизвикателствата и резултатите по-ясно.

Осмелете се да мислите рисково!

Никой не е постигнал грандиозен успех в този живот, без да е поел един или повече рискове. Успешните хора мислят и мечтаят нашироко. Когато се престрашите да достигнете до предела на собствените си възможности и го прехвърлите, хората ще ви се възхищават, че сте се осмелили да поемете риска и тъй като сте заложили повече, ще спечелите повече.

Какво ни пречи да градим успешна кариера

Разчитайте на колективното мислене

За да сте успели, не е задължително да сте постигнали всичко сами. А веднъж застанали на върха, няма как да не се съобразявате с хората под вас, да се вдъхновявате от тях и да вземате предвид тяхното мнение. Изслушвайте всяка идея и предложение, подлагайте го на дискусия и накрая колективно вземете решението. Така не само ще научавате нови неща от колегите си, но и ще спечелите тяхното уважение.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

5+1 съвета как да бъдете по-успешни на нова работна позиция
Better me07 АПРИЛ 2022

5+1 съвета как да бъдете по-успешни на нова работна позиция

Дайте силно начало на кариерата си

Методът Помодоро и защо работи
Better me30 МАРТ 2022

Методът Помодоро и защо работи

Това е най-ефективният life hack от 1980 насам

Четири сутрешни навика, които да усвоим за повече щастие
Better me08 МАРТ 2022

Четири сутрешни навика, които да усвоим за повече щастие

Какво правят щастливите хора, за да си донесат позитивни емоции още в началото на деня?

10 неща, които всяка жена трябва да направи сама поне веднъж
Better me06 МАРТ 2022

10 неща, които всяка жена трябва да направи сама поне веднъж

Понякога собствената ни компания ни е напълно достатъчна