Психология : Better me09 НОЕМВРИ 2015

18 знака, че сте по-силни отколкото мислите

Уязвимост, но едновременно уверени и следващи сърцето си. Какво още?

Склонни сме да се ядосваме на всичко и често очакваме от себе си повече, отколкото трябва.

Понякога изискваме прекалено много от себе си и забравяме да се наслаждаваме на малките неща от живота. Често обаче се случа нещо, което ни показва, че вътре в нас крием толкова много сила, за която не сме предполагали. И все пак ние ще ви подскажем, че вие сте много по-силни и смели и следващите признаци ще ви докажат това!

1. Вие приемате живота като пътешествие

Вие осъзнавате напълно, че животът е едно пътешествие, един път се живее и цените всеки миг, който приемате като възможност да се учите, израствате и развивате. Дори и в най-тежките моменти, вие знаете, че след всеки мрак идва светлина.

2. Наясно сте със слабостите си

Вие знаете, че никой не е “перфектен” и не прекарвате ежедневието си в стремеж да се промените коренно. Вместо това, подчертавате силните си страни и се опитвате да преодолеете своите слабости, като понякога и най-голямата ни слабост, може да бъде най-голямата ни сила.

3. Променяте това, което може да се промени

Напълно наясно сте, че не можете да промените света, но можете да промените вашия свят и така да работите от вътре на вън и с положителните си емоции да “заразявате” всеки, който общува с вас.

4. Не се страхувате от провал

Вие разбирате, че провалът е възможност за растеж и той ни поставя в отлична позиция да се развиваме и да ставаме по-мъдри с всеки изминал ден.

5. Правите нещата по свой начин

Вие не сте сред хората, който следват тълпата и осъзнавате, че най-ценното нещо е да оставяте собствения си почерк във всичко, което правите.

6. Вие сте уязвими

Да, правилно прочетохте! Защото напълно разбирате, че уязвимостта не означава непременно да сте слаби и смирени и сте достатъчно балансирана, за да видите това. И както казват някои, нашата сила се крие в нашата слабост!

7. Не държите негативност в себе си

Напълно наясно сте, че всеки човек е различен и действа по собствен начин и има причина за това. Ето защо се опитвате да разберете всеки и го оставяте той да следва своя собствен път.

8. Оставяте хората да ви съдят

Звучи странно, нали? Но нека ви обясним. Когато един човек ви съди, той ви дава нов поглед не само за вас самия, но и за неговото вътрешно състояние. Защото всеки е вашето огледало в живота и вие го изпозлвате, за да откриете по-голяма дълбочина на възприятие за вашия вътрешен свят.

9. Имате търпение

Знаете, че търпението не означава да чакате и да не се трудите по осъществяването на вашите мечти. Но и сте наясно, че само защото нещо не се случва точно в този момент, не означава, че то никога няма да се случи.


Продължава на стр. ii

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

5+1 съвета как да бъдете по-успешни на нова работна позиция
Better me07 АПРИЛ 2022

5+1 съвета как да бъдете по-успешни на нова работна позиция

Дайте силно начало на кариерата си

Методът Помодоро и защо работи
Better me30 МАРТ 2022

Методът Помодоро и защо работи

Това е най-ефективният life hack от 1980 насам

Четири сутрешни навика, които да усвоим за повече щастие
Better me08 МАРТ 2022

Четири сутрешни навика, които да усвоим за повече щастие

Какво правят щастливите хора, за да си донесат позитивни емоции още в началото на деня?

10 неща, които всяка жена трябва да направи сама поне веднъж
Better me06 МАРТ 2022

10 неща, които всяка жена трябва да направи сама поне веднъж

Понякога собствената ни компания ни е напълно достатъчна