Мода : Шопинг22 НОЕМВРИ 2019

Как да разпознаем добре изработените обувки

Съвети от френски дизайнер, които спестяват пари

Можем да намерим примери за качествено изработени обувки във всеки ценови клас и да си спестим парите по време на шопинг, ако знаем тези модни правила.

Ако преди можехме да кажем спокойно, че цената е добра индикация за качеството, то сега нещата не винаги стоят по този начин. Затова сега, повече от всякога, ни се налага да познаваме индикациите, които различават добре изработените обувки от останалите.

Френската дизайнерка Джъстин Леконт, от която и преди сме търсили съвети за стайлинга, ни разкрива няколко лесни начина да разпознаваме какво е качеството на обувките, както и как да пазаруваме тези артикули правилно.

Избягвайте обувки с много допълнителни орнаменти върху тях

Имаме лоши новини за почитателите на цветните обувки с много украшения върху тях. Допълнителните елементи рядко са индикация за добро качество, особено в случаите на моделите от естествена кожа.

Как да разпознаем добре изработените обувки

Украшенията са или бродирани върху тъканта, или прикрепени за нея, като за целта обувката е била продупчвана. А естествената кожа има свойството да се разтяга с времето и малките дупки бързо ще станат големи и ще направят обувките ви неизползваеми.

Добра естествена кожа срещу некачествената

Ако сте се спрели на модел от естествена кожа, вероятно очаквате това да ви спечели по-добре изработени и устойчиви обувки. Само че не всеки вид кожа е толкова качествен, колкото останалите.

Да пазаруваме умно за новия сезон

За да различите скъпата кожа от евтината, разгледайте обувката за одрасквания и прегъвания. Ако мястото на наранената кожа е в по-различен цвят от останалата част, то това е ясна индикация, че материята не е обработена правилно и не си заслужава парите.

Шевовете не трябва да се разшиват лесно

Различните части от обувката се прикрепят заедно или с помощта на лепило, или със зашиване. Ако разглеждате модел от втория тип, то трябва да се подсигурите, че шевовете няма да се разшият след няколко носения.

Как да разпознаем добре изработените обувки

Създателите на обувките избягват това, като нанасят вакса върху конците, така че да предпазят от наранявания. Тествайте дали това е направено с вашата обувка, като с нокът леко разтриете шевовете. Ако те останат непокътнати, значи в ръцете си държите качествен модел.

Генерално този тип обувки са по-качествени и дълготрайни.

Не трябва да се вижда лепило

Ако пък обувката е залепена с лепило, то лесно може да загрози модела, ако е нанесено по неправилен начин.

Огледайте добре всяка част на обувката, преди да я купите, и ако забележите, че лепилото си личи, ви съветваме да си спестите парите.

Как да разпознаем добре изработените обувки

Гумена подметка

За да са по-трайни и удобни обувките, често се добавя гума върху по-голямата част от подметката. Така се осигурява повече съпротивление, когато вървим, и се предотвратява пързалянето.

Макар и това да не е напълно задължителен орнамент, добавената гума е лесно разпознаваема индикация за добро качество.

Токчето трябва да е продължение на петата

За да са удобни за вървене обувките, те трябва да съвпадат с формата на крака ни. В случая на моделите с токче, то трябва да е поставено така, че да поема напрежението от петата.

6 стилни тенденции при ботушите тази зима

Това означава да има малка извивка, която да помага за добрия баланс. За съжаление, това означава, че така модерните токчета, които са съвсем изправени или дори с лека обратна чупка в триъгълна форма, не са най-добрият избор.

Как да разпознаем добре изработените обувки

Pro tip: Когато смятате да купувате обувки, подсигурете се, че ще излезете на пазар в края на деня. Тогава кракът ни е най-чувствителен и леко подут. Ако в такъв момент, обувката ви е удобна, значи ще ви е удобна по всяко друго време.

Вижте повече от съветите на Джъстин във видеото по-долу.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ШОПИНГ

Last Minute Gift Guide: Още идеи за подаръци, с които да изразим любовта си
Шопинг13 ФЕВРУАРИ 2022

Last Minute Gift Guide: Още идеи за подаръци, с които да изразим любовта си

Един ден до Свети Валентин - да се подготвим подобаващо

CKunfiltered: Биляна Славейкова, Даниела Йорданова и денимът
Шопинг29 ДЕКЕМВРИ 2021

CKunfiltered: Биляна Славейкова, Даниела Йорданова и денимът

Разкриваме тайните на двете момичета със споделена любов към модата

Напазарувахте ли за Коледа вече? А искате ли и вие да спечелите подарък с празничния шопинг?
Шопинг06 ДЕКЕМВРИ 2021

Напазарувахте ли за Коледа вече? А искате ли и вие да спечелите подарък с празничния шопинг?

Bulgaria Mall ще зарадва някой от вас с голям подарък този декември