Мода : Шопинг19 НОЕМВРИ 2021

Безценни съвети за онлайн шопинга

Пазаруването от сайтове има своите плюсове и минуси, затова обърнете внимание на тези неща, преди да натиснете “Поръчай”

Ако безкрайното разглеждане на намаленията в сайтовете за онлайн пазаруване е и ваше любимо занимание, тези съвети ще са ви от полза.

Преди да се впуснете в пазаруване от Black Friday офертите, ви съветваме да прочетете тази статия.

Понякога при тези намаления откриваме страхотни сделки, чрез които наистина спестяваме пари, но веднага си признаваме, че ние също сме страдали, заради необмислена покупка. Дали причината е надписът “-70%“ или заблуждаващият вид на артикула, който съвсем не изглежда толкова добре на живо, или пък грешния размер, истината е, че онлайн пазаруването има своите тънкости, с които е добре да се запознаем, преди да добавим нещо в кошницата си.

Винаги проверявайте таблиците с размерите

Само защото носите конкретен номер от една марка, съвсем не значи, че отговаряте на същия при друга. Това важи с особена сила за обувките, тъй като при някои номерата имат половинки, а при други не. Поставете си за цел да измерите раменете, бюста, талията и бедрата, а след това сравнявайте сантиметрите с размерите в сайта. Обикновено таблиците се откриват съвсем лесно, а това ще ви спести нервите за връщане, пари за обратна доставка, замяна и т.н.

Безценни съвети за онлайн шопинга

Направете си списък с размерите, които обикновено носите

Ако често се случва да пазарувате от сайтовете на едни и същи марки (или пък се придържате към тях, но в различни магазини), то със сигурност си струва да си водите списък с номерата, на които отговаряте. Съхранете ги в телефона и работния си компютър, и по този начин, когато и да откриете ново предложение, ще можете да го поръчате, без да се колебаете.

Винаги четете ревютата

Повечето онлайн магазини имат секция, в която всеки може да напише коментар за даден продукт. Именно там ще откриете полезна информация за качеството на продукта, изработката, начинът, по който стои, дори цвета! Разбира се, тези коментари са анонимни, затова винаги трябва да подхождате към тях с необходимата доза недоверие. Но ако всеобщото мнение е, че например това яке от деним не отговаря на размер M и е прекалено тясно, то вероятно ще ви трябва L.

Безценни съвети за онлайн шопинга

Запознайте се с политиката за връщане

Случва се, че маратонките, които сте поръчали преди седмици, не ви стават и имате намерение да ги върнете в най-скоро време. Междувременно сте заети с работа, семейство, планиране на почивки и какво ли още не, а накрая се оказва, че срокът за връщане е доста по-кратък, отколкото смятате. Колкото и да сте сигурни в избора си, отделете време, за да проверите каква е политиката за връщане на конкретния сайт, тъй като някои са по-либерални от други. Хубаво е да знаете с какво си имате работа, преди да извадите кредитната си карта.

Оставете нещата да престоят в количката

Току-що сте намерили най-страхотния чифт сандали на платформа. Е, малко по-скъпи са от това, което обикновено давате за обувки и може би няма да ги носите толкова често, че да оправдаят инвестицията, но какво пък… Именно затова са направени така наречените “колички”. Когато си харесате нещо, просто го добавете там и си дайте време да обмислите инвестицията. Струва ли си парите? Ще ви влезе ли в употреба? Ще се впише ли с останалите неща в гардероба ви? Импулсивните покупки са нещата, за които най-често съжаляваме, затова не плащайте всичко на секундата, а прегледайте какво сте добавили в списъка за покупки първо.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ШОПИНГ

Last Minute Gift Guide: Още идеи за подаръци, с които да изразим любовта си
Шопинг13 ФЕВРУАРИ 2022

Last Minute Gift Guide: Още идеи за подаръци, с които да изразим любовта си

Един ден до Свети Валентин - да се подготвим подобаващо

CKunfiltered: Биляна Славейкова, Даниела Йорданова и денимът
Шопинг29 ДЕКЕМВРИ 2021

CKunfiltered: Биляна Славейкова, Даниела Йорданова и денимът

Разкриваме тайните на двете момичета със споделена любов към модата

Напазарувахте ли за Коледа вече? А искате ли и вие да спечелите подарък с празничния шопинг?
Шопинг06 ДЕКЕМВРИ 2021

Напазарувахте ли за Коледа вече? А искате ли и вие да спечелите подарък с празничния шопинг?

Bulgaria Mall ще зарадва някой от вас с голям подарък този декември