Мода : Дрескод09 АПРИЛ 2018

Шортите – кратък наръчник за употреба

Да, има начин да ги носим и в града! Без да изглежда, че сме се запътили към плажа

Изберете правилната дължина. Прекалено късите шорти може и да изглеждат добре на теория (особено ако имате добре оформени крака), но на практика не са никак удобни и ще изпитвате затруднения и докато ходите, и докато седите.

Това обаче не значи да носите само и единствено бермуди, разбира се! Има достатъчно модели, които са едновременно стилни и женствени, но не и прекалено къси и неподходящи за ежедневието.

Заложете на един размер по-големи шорти от този, който обикновено носите. Сега не е моментът за прилепнали силуети и ръбове, които се впиват болезнено в бедрата ви. Така ще се чувствате доста по-комфортно.

Не, денимът не е единствената опция. Ефирните материи като лен, коприна и памук изглеждат прекрасно под формата на шорти. И за разлика от денимът, не са толкова лежерни и могат да се носят и отвъд плажа.

Носете ги с увереност! Всяко несигурно подръпване е знак, че не се чувствате добре в кожата си и ще привлече допълнително внимание към тази зона от тялото ви. Уверете се, че всяка от предишните 4 стъпки е изпълнена - това е най-сигурният начин да изглеждате добре.

Можем ли да изглеждаме добре в шорти, ако отдавна сме оставили тийн годините зад гърба си и не сме на ваканция?

Макар да спадат към дрехите, за които ни се иска да идват с наръчник за употреба, не е задължително да заклеймяваме късите панталони като подходящи единствено за по-младите момичета. Да, не бихме спорили с факта, че е нужно да харесвате краката си, за да облечете такъв тип дреха. Но възрастта не е никакъв фактор, особено при наличието на по-елегантни модели, които спокойно можете да носите с риза и сако например.

И въпреки това има няколко правила, които е нужно да бъдат спазени при избора на шорти и стайлингът им. Ще ги откриете в галерията, заедно с няколко идеи за това как да ги носите!

За още модни вдъхновения последвайте Miss Bloom и във Facebook

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДРЕСКОД

Friday Fetish: Пролетта се пренася и върху ризата
Дрескод25 МАРТ 2022

Friday Fetish: Пролетта се пренася и върху ризата

Този сезон statement piece е овърсайз ризата във всички ярки цветове на дъгата

Три нови визии от Кейт Мидълтън
Дрескод23 МАРТ 2022

Три нови визии от Кейт Мидълтън

Херцозите на Кеймбридж посетиха дома на Боб Марли и още забележителности

25 изненадващо стилни и свежи визии в зелено
Дрескод17 МАРТ 2022

25 изненадващо стилни и свежи визии в зелено

От тоалети в цвят шамфъстък до неоновозелено

Latest Look: Мария Бакалова на наградите Critics Choice
Дрескод14 МАРТ 2022

Latest Look: Мария Бакалова на наградите Critics Choice

Българската актриса сияеше на червения килим