Мода : Дрескод03 ДЕКЕМВРИ 2019

Шестте заповеди на Коко Шанел за перфектния дамски гардероб

Френската дизайнерка е истински революционер на своето време, но никога не изневерява на класиката

Черно и бяло - едно съчетание, с което никога няма да сгрешите. Независимо дали избирате райета, каре, графични елементи или просто комбинация от черен слим и бял тишърт, монохромът винаги ще си остане на мода.

Много фешънисти казват, че започват да изграждат визията си винаги от обувките. И е съвсем вярно, че неподходящият чифт обувки може да провали цялостното ви облекло. Ето защо винаги си струва да инвестирате повече в тях.

Малката черна рокля винаги ще ви спаси в ситуации от сорта "нямам какво да облека". Класическите модели могат да бъдат носени както в ежедневието, така и за специален повод, ако само добавите подходящи аксесоари.

Когато си купувате нещо скъпо, уверете се, че си струва. Палта, рокли, друг тип връхни дрехи и аксесоари като кожени чанти и класически обувки не заслужават компромиси. Те винаги трябва да изглеждат перфектно.

Не е нужно да следвате сляпо тенденциите, за да изглеждате добре. Достатъчно е да знаете кои са нещата, които ви отиват, и да се придържате към тях. Деним, риза и черно стилето обувки са напълно достатъчни, за да направят впечатление.

Има елементи от облеклото, които е просто задължително да пасват прекалено на извивките на тялото ви. Сака, официални рокли, панталони и поли тип молив са част от тях. Ако не можете да ги откриете в магазините, то се уверете, че имате добър шивач.

Основателката на модна къща Chanel е вечен синоним на думата стил, но всъщност подходът й към личното й облекло е меко казано семпъл. 

Коко Шанел никога не прекалява с аксесоарите, придържа се към неутралната палитра от цветове и един от легендарните й дизайни и до днес си остава костюмът от туид в две части. Тя превръща шапките и перлите в своя запазена марка, и въпреки че е пионер в модата за своето време, нейното облекло остава класическо.

Неслучайно един от най-известните й цитати гласи: “Простотата е ключът към истинската елегантност.” Затова и нейните съвети за перфектен гардероб се основават на няколко прости истини, които никога няма да излязат от мода. Вижте ги в галерията!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДРЕСКОД

Friday Fetish: Пролетта се пренася и върху ризата
Дрескод25 МАРТ 2022

Friday Fetish: Пролетта се пренася и върху ризата

Този сезон statement piece е овърсайз ризата във всички ярки цветове на дъгата

Три нови визии от Кейт Мидълтън
Дрескод23 МАРТ 2022

Три нови визии от Кейт Мидълтън

Херцозите на Кеймбридж посетиха дома на Боб Марли и още забележителности

25 изненадващо стилни и свежи визии в зелено
Дрескод17 МАРТ 2022

25 изненадващо стилни и свежи визии в зелено

От тоалети в цвят шамфъстък до неоновозелено

Latest Look: Мария Бакалова на наградите Critics Choice
Дрескод14 МАРТ 2022

Latest Look: Мария Бакалова на наградите Critics Choice

Българската актриса сияеше на червения килим